Zitvolleyballers van Zaanstad worden 3e op internationaal toernooi in Oss

De competitie is dan wel afgelopen, maar er wordt nog steeds gezitvolleybald. Zaterdag jongstleden nam Zaanstad deel aan het 48e internationale Gesposs toernooi in Oss. Met maar 1 verloren wedstrijd (van de 6) is er een fantastisch resultaat behaald.
De ochtend begon al vroeg in Oss en de eerste wedstrijd tegen Koprol werd met ruime cijfers gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Apollo Mill moest er gestreden worden voorieder punt. De strijd bleef onbeslist en eindigde in een 1-1. Vervolgens moest het Nederlands damesteam eraan geloven ; wederom een 2-0 winst kon genoteerd worden. De kampioen van vorig jaar Kruikenburg uit België bleek een taaie tegenstander maar redde het ook niet tegen een gemotiveerd Zaanstad.

De laatste wedstrijd in de poule was ook de meest gevreesde. Het team van Bayern Leverkusen, met meerdere Duitse internationals, was inderdaad een maatje te groot voor Zaanstad. Door het 0-2 verlies werden we 2e in de poule. Na een korte pauze konden we, door de winst in de kruisfinale tegen Aetos, de 3e prijs ophalen. 9 teams achter ons gelaten was een klein kantine feestje waard. De prijs was Zaanstad op het lijf geschreven; een overheerlijke bittergarnituur! Het internationale sfeertje smaakt naar meer. In juni gaat een viertal spelers van zitvolleybal Zaanstad 1 samen met Spaarnestad spelers deelnemen aan een 2-daags toernooi in Praag. Wim vd Weide, Moniek de Bruin, Theo Reuzenaar en Han Kreulen zijn de Zaanse afgevaardigden in Praag.