sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Zaanstad heeft er vier VT2-trainers bij

Een unicum in de zitvolleybal wereld: 4 leden van Zaanstad hebben de afgelopen  2 maanden een VT 2 cursus zitvolleybal doorlopen. Het was de eerste keer dat Scherp Volleybal (www.scherp-volleybal.nl) deze cursus heeft gegeven . De zitvolleybal-afdeling van VV Zaanstad kon door het verkrijgen van een tweetal subsidies van het Fonds gehandicapten sport en het NOC NSF deze opleiding in eigen huis volgen. Pim Scherpenzeel van Scherp volleybal,  officieel NEVOBO opleider, heeft maatwerk geleverd voor Zaanstad. Romy Sanches, Moniek de Bruin , Han Kreulen en Angelique Kreulen hadden zich gemeld voor de officiële Proeve van Bekwaamheid (PvB) en hebben de cursus uiteindelijk met goed gevolg afgesloten. 

Veel is er geleerd over de opbouw en structuur van trainingen , het stellen van doelen en het beschrijven van de accenten  binnen een training. Leert het, loopt het en lukt het? En zo zijn er nog meer punten waaraan de training getoetst kan worden. Ook was er voldoende ruimte ruimte voor de zitvolleybal specifieke zaken en met de bondscoach als opleider kon er geput worden uit een bron van informatie.

Pim Scherpenzeel is een inspirerende, creatieve opleider die je laat nadenken over de wijze waarop je een training kunt opbouwen met als uitgangspunt dat er geen standaard is maar ook dat er wel plan moet zijn waarmee je (op de lange termijn) aan de slag gaat.  Als kers op de taart is er een training bezocht van het  NLParavolley Dames team waarbij er ruim de tijd was om vragen te stellen en na te praten. Kortom veel geleerd dat alleen maar ten goede komt aan het (zit)volleybal.

(bericht: vv zaanstad; foto’s: Angelique Kreulen)

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU