Zitvolleybal Toernooidag 9 maart in Hoofddorp

De dag begon voor een enkeling al vroeg met een overleg tussen de drie verenigingen VCH, VC Spaarnestad en VVZaanstad. Een gesprek over hoe we op het gebied van zitvolleybal kunnen samenwerken, kennis kunnen overdragen en dus van elkaar kunnen leren.
Een goed overleg dat gelijk woensdag j.l. al resulteerde in een bezoek van VCH trainster Edith aan onze beide trainingen. We hebben tips en ervaringen uitgewisseld en we zullen in de toekomst zeker meer voor elkaar kunnen betekenen.

Om 12.00 uur startte het toernooi waar voor Team 1, door wat eerdere verschuivingen, maar 2 wedstrijden gepland stonden. De eerste wedstrijd was gelijk tegen het altijd gevreesde Volley Tilburg waar Zaanstad helaas nog nooit een setje van heeft kunnen pakken. Echter dit keer…………..wel!!! De eerste set was spannend maar met 2 punten verschil sleepte Zaanstad hem binnen. Op zich al een feestje waard. Of het de schrik was is niet helemaal duidelijk maar helaas bleef het bij deze set. De wedstrijd werd met 1-2 verloren.

Ondanks het verlies ging Zaanstad met een goed gevoel gelijk door naar de volgende kraker tegen VC Allvo.
De wisselende samenstellingen van VC Allvo zorgen ervoor dat het ieder toernooi weer een verrassing is hoe we hier tegenstand tegen kunnen bieden. Vanaf het begin liep Zaanstad wat achter de feiten aan en streed voor wat het waard was. Twee van deze intensieve wedstrijden gelijk achter elkaar spelen vergt heel wat van de spelers . Helaas moest (deze keer) een verlies van 0-2 genoteerd worden.

Zowel Zaanstad als de andere teams hadden erg veel last van de nieuwe, maar helemaal niet schuivende vloer. Er is maar weer aangetoond hoe belangrijk dit voor zitvolleybal is.

Team 2 had weer drie wedstrijden op het programma staan waarbij het verloop volgens verwachting verliep . De twee eerste wedstrijden tegen Olympia en AETOS werden met 0-2 verloren. De wedstrijd tegen organiserende vereniging VCH werd met ruime cijfers gewonnen. De reden waarom het team 2 nog niet lukt deze andere teams te verslaan is niet helemaal duidelijk. In ieder geval gaf in deze wedstrijden de slechte pass wel de doorslag.
Als er volgend toernooi gespeeld gaat worden zoals er woensdag getraind is dan gaan er zeker meer wedstrijden gewonnen worden.

Gezien het korte programma van het eerste team was het dus de taak van team 2 + coach Moniek om de Hoofddorpse bitterbal te testen. Deze beviel zo goed dat de harde kern (altijd de dames) maar besloot een overheerlijk menu te bestellen zodat thuis niet weer de kliekjes uit de koelkast gehaald hoefde te worden. Zoals al gewoonte wordt vertrokken de Zaanstadters als laatste uit Hoofddorp.

Nog 1 toernooi te gaan in Almere voordat we op 13 april, in Topsportcentrum Koog aan de Zaan, het laatste competitie toernooi feestelijk gaan afsluiten. Op dit toernooi zullen de kampioenen van de 1e en 2e divisie zitvolleybal weer gehuldigd gaan worden en proosten we met elkaar op wederom een mooi en sportief zitvolleybalseizoen.
Schrijf m dus alvast maar in de agenda : 13 april Zitvolleybal spektakel in Koog aan de Zaan!