Zaterdag 9 december weer Super Saturday bij Zaanstad!

Dit weekend spelen veel teams weer thuiswedstrijden. Het weekend begint zoals altijd op vrijdagavond, gevolgd door SSSuper SSSaturday.

De aftrap van het thuisspeelweekend is vrijdagavond om 19.15 uur. De eerste ronde bestaat uit alleen maar damesteams: dames 5, 6 en 7 spelen tegen MOVE, VIP en Clam Dycke. De tweede ronde van de vrijdag is voor Heren 4, dat tegen Switch Hooglanderveen H1 speelt en Heren 5 dat tegen VHZ H1 speelt. Tegelijkertijd probeert Dames 4 de koppositie in de eerste klasse te behouden. Zij spelen tegen Clam Dycke D2.

Zaterdag wordt er om 9.00 uur gespeeld door MB2, JC2 en MC2. Daarna, om 11.00 uur is het tijd voor een ronde met meidenteams. MA1, MB1 en MC1 spelen dan namelijk hun wedstrijden. Om 13.00 uur sluiten JC1 en MA2 de jeugdronde af met hun wedstrijden tegen VCV en Smashing Velsen ’96.

Vanaf 15.00 uur barst het divisiespektakel los. Heren 2 speelt dan tegen het tweede van Sliedrecht Sport. Verder komt het Haarlemse Spaarnestad op bezoek. Dames 2 speelt om 15.00 uur tegen Spaarnestad D2 en Heren 3 speelt om 17.00 uur tegen Spaarnestad H1.

Dames 1 speelt om 17.00 uur tegen de huidige nummer twee IMS/Voltena D1. Voor dit jonge en talentvolle team is het het eerste jaar in de eerste divisie. Dames 1 speelde tot nu toe prima, maar wist het goede spel niet om te zetten in punten. Al zeven sets werd met het kleinste verschil verloren. Tijd om het harde werken om te zetten in punten,  iets wat de dames graag doen tegen ploegen uit de top vijf. Met veel vechtlust zullen de dames er alles aan doen om de laatste thuiswedstrijd van 2017 tot een goed einde te brengen.

Vrijwel meteen daarna, om 19.30 uur, start de wedstrijd van Heren 1 in topsporthal. Na de gewonnen wedstrijd op 12 november volgden een paar zware weken voor Heren 1 met sterke tegenstanders en verre reizen. In geen van de wedstrijden werden punten gehaald en de laatste winst is dus alweer bijna een maand geleden. Daarom gaan de heren er alles aan doen om voor het eind van het kalenderjaar nog punten binnen te halen.

De tegenstander, SV Land Taurus, is na de top drie de best of the rest. Het team van Taurus speelt al jaren in min of meer dezelfde samenstelling in de middenmoot van de eredivisie. In de uitwedstrijd in Houten wonnen de Zaanse mannen bijna de lange 2e set, die uiteindelijk met 33-35 naar Taurus ging. Met tien wedstrijden meer eredivisie-ervaring gaat Zaanstad nu voor punten.

Het beloofd een SSSuper SSSaturday met veel S-en te worden, want de dag wordt afgesloten met een feest in de kantine met al thema: de letter S!

Het volledige programma is vinden op de website van de NEVOBO

foto: Eric Visch