Zaterdag 30 september: N5.2 op jacht naar punten

Het was duidelijk, dat het erg wennen was voor onze meiden om het nieuwe spelletje te spelen zoals bedoeld op niveau 5. Mijn opmerking aan het begin van de wedstrijd om desnoods maar in 1 x te spelen als zou blijken dat het bonuspunt niet te behalen viel, werd door onze meiden omgezet in “we spelen alles in 1 x terug”. Dan wordt het moeilijk winnen als de tegenpartij wel steeds het bonuspunt weet te pakken. Resultaat 2 verloren sets tegen Clam Dycke 3.
De 2e wedstrijd tegen Jonas 1 ging al een stuk beter. Mogelijk ook onder invloed van de 2 nieuwe coaches(Zwaantje en Berry).
In de eerste set werd veel beter het in 3 x spelen afgerond . Tot in de laatste minuten voorgestaan, maar helaas en ook wel een beetje onnodig toch weer uit handen gegeven. Een beetje een déjà vu omdat dit vorig seizoen ook een aantal keren gebeurden. We verloren deze set met 24-26.
De positieve energie opgedaan in de eerste set werd meegenomen naar de tweede set. Hierin werd gewoon fantastisch gespeeld. De tegenstander kreeg de ene na de andere bonuspunt om te oren. Eindstand van deze set 38-18.
Echt een groot compliment voor het hele team. Het kan dus wel en moet ook in de volgende wedstrijden weer zo worden opgepakt.

Grt. Jan de Haas.
Team N5.2.