Zaanstad-teams doen het goed bij het NOJK

Afgelopen zaterdag gingen de meisjes-B, meisjes-C en jongens-CMV al vroeg op pad naar de verschillende sporthallen in Tuitjenhorn, Den Haag en Harderwijk voor de eerste ronde van het NOJK. De jongens-A mochten nog even rustig aan doen. Zij waren al automatisch geplaatst voor de halve finale.

Meisjes-C speelden in Den Haag in een poule met vijf teams. Aangezien ze de eerste wedstrijd verloren, werd het de rest van de dag een inhaalrace. Met twee overwinningen en een gelijk spel, finishten de meiden alsnog netjes als tweede in de poule en plaatsen zich voor de kruisfinale. In deze vijfde wedstrijd van de dag hielden de meiden de concentratie goed vast en wonnen met twee keer 25-22 voor de volgende ronde op 23 februari.

Het meisjes-B-team ging naar Tuitjenhorn en moesten daar opboksen in een
poule van vier. Ze speelden tegen Alvoco Alkmaar, Prima Donna Kaas Huizen en Limes Utrecht,
De laatste twee zijn verenigingen met een grote jeugdafdeling. Het lukte onze meiden tweede in de poule te worden voor Huizen en Alvoco en achter Limes. In de kruisfinale troffen ze Spaarnestad. Na 25-19 en 16-25 werd de derde beslissende set helaas verloren met 12-15. Echt jammer meiden, zo dichtbij, goed gedaan!

De jongens-cmv – of eigenlijk dus vijf jongens en één meisje – gingen naar
Harderwijk. Zij speelden daar in een poule van 4, werden glansrijk eerste en
plaatsten zich daarmee net als de meisjes-C voor de halve finales.

Al met al drie Zaanstad-teams in de halve finales en dat is een mooi
resultaat. De volgende ronde gaat gespeeld worden op 23 februari met als
inzet één van de acht finaleplaatsen in elke categorie. Hoe mooi zou dat
zijn, zeker voor de jongens-A want die mogen dan op 30 maart thuis in De
Koog strijden om de titel.

Foto’s: Eric Visch