Zaanstad speelt thuis dit weekend!

IMG_4539 (Copy)Vrijdagavond en zaterdag 14/15 oktober zit het Topsportcentrum De Koog boordevol volleybal. Op vrijdagavond spelen dames-3 tot en met dames-7 en heren-4, 5 en 6 hun thuiswedstrijden. Op zaterdag in de ochtend de wedstrijden van de ABC-jeugd, waarna in de middag en vroege avond alle divisie-teams spelen.

Om 19.00 speelt Zaanstad heren-1 tegen Sliedrecht Sport,  geen makkelijke tegenstander. Sliedrecht wist het afgelopen jaar maar net in de topdivisie te blijven maar heeft dit seizoen een prima start gehad met drie overwinningen uit drie wedstrijden en staan dan ook bovenaan.  Ondanks de nipte nederlaag tegen Compaen gaat het team met een opgeheven hoofd de wedstrijd tegen Sliedrecht tegemoet.  Stephan Brokking:  “Aan ons dus  nu de taak om ook onze eerste overwinning binnen te slepen…maar misschien nog wel veel belangrijker, onze flow en goede gevoel te vinden. Als het namelijk loopt bij ons dan loopt het ook echt en kunnen we iedereen aan.”

Om 17.00 zal Zaanstad dames-1 tegen Stravoc haar eerste winst proberen te pakken in de eerste divisie. Na de promotie is het in het begin van de competitie wennen aan meer tegenstand  en een hoger tempo. Stravoc uit het verre Stramproy tegen de Belgische grens staat vijfde. Met veel positieve energie gaan de Zaanse dames er voor om een stukje in te lopen op Stravoc.

Ook op zaterdagmiddag spelen verder nog Zaanstad-h2 en Zaanstad-d2 (om 15.00) en Zaanstad-h3 (om 17.00) hun wedstrijden in de landelijke divisies. Al met al een mooi volleybalprogramma in Topsportcentrum De Koog, Wezelstraat 7, Koog aan de Zaan. Iedereen is van harte welkom!

Voor het volledige programma kijk op: www.volleybal.nl/competitie/vereniging/CKL6X9A

(Persbericht Zaanstad, foto: Eric Visch)