sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Zaanstad speelt efficiënt tegen Compaen: 3-1 overwinning

In de op een na belangrijkste wedstrijd voor Zaanstad (de uitwedstrijd tegen Compaen) hebben Zaanstad en Compaen er een spannende wedstrijd van gemaakt. Beide teams hadden regelmatig toppen en dalen, zodat een voorsprong van 6 punten in een set geen garantie voor winst was.   Zaanstad moest het helaas zonder de grieperige Daniel Hoonhout zien te rooien.

Coach Martin Rutten startte in de eerste set met Guido Spooren, Kjeld Broekema, Robin Ottenhof, Timo Terlouw, Lesley Kef, Dwin Brouwer en libero Rueben Schoones. Zaanstad is meestal een slow starter in de eerste set en moet dat dan later compenseren. Deze keer werd Zaanstad bij de start van de set geholpen door Compaen dat door 7 fouten er aan meewerkte dat Zaanstad met 8-4 voor stond. Daarna herpakte Compaen zich en kwam via aanvalspunten terug naar 10-10. Op een sterke servicebeurt van Guido Spooren kon Zaanstad echter uitlopen naar 16-10. Daarna was het een strijd van de aanvallers aan beide kanten. Op 22-20 voor Zaanstad ging de foutenlast weer de doorslag geven. Uiteindelijk werden 2 servefouten Compaen fataal en kon Zaanstad de eerste set winnen met 25-23. De jonge honden met ervaring hadden toch weer gewonnen.

In de tweede set nam Compaen de leiding met 1-3 en 5-7. Lesley Kef zorgde met zijn harde aanval dat Zaanstad weer op 8-8 kwam. Daarna ging Zaanstad fouten maken, maar aanvalspunten van Kjeld Broekema zorgden ervoor dat Zaanstad in het spoor van Compaen bleef: 11-13. Op de service van Daniel Homburg (geen geforceerde bommen en granaten meer, maar geplaatste floaters) kon Koen van de Wetering voor Compaen scoren en op 12-18 zag het ervoor Zaanstad niet goed uit. Coach Martin Rutten wisselde Hidde Uittenbosch voor Guido Spooren om een nieuwe dynamiek te krijgen. Aanvallend lukte dat niet meteen, maar door 3 Zaanse blokpunten had Zaanstad op 17-21 nog altijd hoop op setwinst.  Bij Compaen sloeg echter Jesse Koopman met harde klappen de Zaanse hoop aan flarden. Het werd 19-25 voor de jonge honden met minder ervaring.

In de derde set nam Zaanstad door sterk serveren van Kjeld Broekema en door Oostzaanse fouten een voorsprong, die opliep naar 9-5. Compaen bleef zich via Calvin Ooms verzetten, maar uiteindelijk zorgden 3 Zaanse killblocks dat Zaanstad voor bleef: 13-8. Dat verschil bleef bestaan en werd dankzij een ace van Dwin Brouwer uitgebreid naar een gat van 6 punten. Zaanstad moest echter scherp blijven, want Calvin Ooms bracht met zijn serve het verschil terug naar 22-19. In een spannende slotfase met lange rally’s kon Dwin Brouwer de setwinst (25-22) binnenslaan.

In de vierde set werd het in hoge mate een duel tussen de nr.11 bij Zaanstad (Timo Terlouw) en de nr. 11 bij Compaen (Calvin Ooms). Aanvankelijk bouwde Zaanstad op de serve van Timo Terlouw een lichte voorsprong op: 9-7. Daarna nam de foutenlast bij Zaanstad toe. Eerst serveerde Koen Baas Compaen naar een voorsprong: 10-12. En in een volgende servicebeurt van Calvin Ooms maakte Zaanstad zoveel fouten dat het 14-18 werd. Coach Martin Rutten greep in en bracht Lesley Kef voor de moegestreden Kjeld Broekema in. En toen gebeurde er iets bijzonders: Zaanstad speelde de set verder foutloos uit, de ervaren spelers deden wat ze moesten doen en wonnen die laatste fase met 11-4. Op de serve van Timo Terlouw werd het 20-19. Toen kwam David Bes nog even tussendoor met een ace voor Compaen. Dat bleek een korte oprisping te zijn, want op de serve van Joris Burger werd het 23-21 voor Zaanstad. Lesley Kef en Joris Burger sloegen daarna de laatste 2 punten voor Zaanstad binnen: 25-22. Zaanstad had diep moeten gaan, want het had 17 aanvalspunten en 3 killblocks nodig. De jonge honden met ervaring hadden toch weer gewonnen.

Compaen was zwaar aangeslagen en dat is begrijpelijk. Uit piëteit met mijn collega Marcel Vermeulen (die op Facebook op zondag nog aangeslagen was) besloot ik daarom een afkoelingsperiode aan te houden en dit verslag pas op vrijdag te plaatsen.

 

Andre Triep

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU