sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Zaanstad moet diep gaan voor winst tegen Tilburg: 3-2

Nadat de vrouwen van US snel afrekenden met de vrouwen van Volley Tilburg hoopten de mannen van Zaanstad ook op zo’n snel resultaat tegen de mannen van Volley Tilburg. Coach Rene Leeflang startte met Guido Spooren, Kjeld Broekema, Daniel Hoonhout, Dwin Brouwer, Robin Ottenhof, Joris Burger en libero Rueben Schoones.

In de eerste set startte Tilburg echter gedreven en het stond snel 0-4. Zaanstad werd snel alert en boog de stand om naar 5-4, maar Tilburg nam het initiatief over. Joris Burger zorgde er daarna voor dat Zaanstad kon uitlopen naar 11-10. Op de service van Guido Spooren kon Zaanstad uitlopen naar 18-12. Tilburg kwam nog terug naar 19-16, maar Dwin Brouwer sloeg Zaanstad naar 23-16. Uiteindelijk scoorde Robin Ottenhof met 3 harde aanvallen (waarvan de derde niet meer te stoppen was) 25-20. Zaanstad was aanvallend en blokkerend dominant geweest.

In de tweede set bleek Tilburg niet aangeslagen. Via 2-6 en 5-10 werd een zodanige voorsprong opgebouwd dat Rene Leeflang een time-out moest nemen. De Zaanse kanonnen scoorden te weinig en het Zaanse blok was in deze fase niet alert genoeg. Op 11-15 kwam Lesley Kef op de plaats van Kjeld Broekema staan. Het hielp niet, want het verschil liep op naar 6 punten. Op 12-18 werd nogmaals via een time-out geprobeerd de Tilburgse furie te bedwingen. Dat lukte echter niet, ook niet toen Hidde Uittenbosch Guido Spooren kwam vervangen. Op het eind van de set was het verschil nog steeds 6 punten: 19-25. Tilburg was op alle onderdelen dominant geweest.

In de derde set bleven Lesley Kef en Hidde Uittenbosch staan. Na een snelle start van Zaanstad nam Tilburg het initiatief weer over: 5-7. Timo Terlouw kwam toen Dwin Brouwer vervangen. Robin Ottenhof en Timo Terlouw zetten de stand daarna op 12-10, waarna de Tilburgse coach een time-out nam. Zijn woorden hadden effect, want langzaam nam Tilburg het initiatief over en op 14-16 volgde een Zaanse time-out. Guido Spooren kwam daarna weer als spelverdeler in het veld. Het hielp niet, want door eigen Zaanse fouten werd het 18-21 en werd een nieuwe Zaanse time-out nodig. Joris Burger en Timo Terlouw maakten het met hun aanval Tilburg nog lastig, zodat Tilburg op 21-22 een time-out moest nemen. Tilburg-aanvoerder Rens Kroeze zorgde aanvallend voor het setpoint op 22-24 en maakte zelf de set uit door een ace: 22-25. Zaanstad had vier aanvalspunten meer gescoord dan Tilburg, maar het Tilburgse blok en de Zaanse fouten zorgden voor dit setverlies.

In de vierde set startte Hidde Uittenbosch weer als spelverdeler en op de service van Joris Burger liep Zaanstad snel naar 5-2. De Tilburgse aanval bracht de stand in evenwicht en dat bleef zo tot 10-10. Tilburg liep toen naar 12-16, waarop Zaanstad Guido Spooren het spel liet verdelen. Via 15-18 kwam de stand op 19-19. Toen begon een beslissende rotatie die Joris Burger verantwoordelijk maakte. Hij kon dat aan en scoorde koelbloedig met vier aanvallen voor een Zaanse voorsprong: 23-21. Zaanstad drukte daarna door naar 25-23. Zaanstad had deze set aanvallend gedomineerd, maar de eigen foutenlast maakte het lastig.

In de vijfde set mocht Guido Spooren weer het spel verdelen en Zaanstad startte goed, want het pakte op de service van Lesley Kef een voorsprong: 6-4. Robin Ottenhof zorgde daarna met twee aces en een blokpunt dat Zaanstad met 9-5 leidde. Tilburg kwam nog terug tot 12-10, maar twee harde klappen van Lesley Kef zetten Zaanstad op 14-10. Robin Ottenhof mocht daarna met een killblock de 15-10 winst binnenhalen. Dat was terecht, want Zaanstad was deze set serverend, aanvallend en blokkerend beter.

Komende zaterdag speelt Zaanstad thuis tegen VV Utrecht, dat met 1 punt voorsprong op Zaanstad koploper is.

(Bericht: vv zaanstad / verslag: André Triep; afbeelding: screenshot uit livestream Volley Tilburg)

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU