Zaanstad MB1 – MOVE MB1

mb1a14 dagen geleden gingen wij naar Edam voor de uitwedstrijd tegen MOVE die wij gemakkelijk met 0-4 wonnen.

Nu zaterdag 18 Maart kregen wij het team uit Monnickendam, Volendam en Edam thuis in Koog a/d Zaan. Wij wilden het team niet onderschatten en begonnen gelijk goed aan de 1e set met Jamie als wissel. Goed opgezette aanvallen (Coco) en enig servicedruk (Eliza en Merel) werd onze tegenstander achteruitgezet. Binnen 15 minuten 25-7. Het eerste punt was binnen.

De 2e set was ik wissel en begonnen we stroef, niet geconcentreerd, slap verdedigen, smashes die uitgingen, services in het net etc. Coach Karin moest hierdoor dan ook even ingrijpen. Gelukkig trokken wij deze 2e set toch met 25-20 over de streep zo ook een 2e wedstrijdpunt.

De 3e set zonder Eliza was weer beter qua concentratie maar qua spel onder ons nivo. Veel onnodige fouten maar ook van onze tegenstander verliep de set soepel voor ons. 25-11 was ons 3e en 4e wedstrijdpunt.

De laatste set, nu zonder Coco, was eigenlijk een herhaling van de 3e set. Met over en weer enkele fouten en af en toe goed afgemaakte aanvallen mochten we weer een overtuigende 4-0 zege behalen (laatste set 25-16) en ons puntentotaal op 34 uit 7 is gekomen.mb1

Donderdag 23 Maart kunnen we thuis in Zaandam kampioen worden in de wedstrijd tegen Spaarnestad. Als we met z’n allen de concentratie houden en zoals we de 1e set speelden komt dat helemaal goed.

Tot slot wil ik al mijn teamgenoten en trainsters Merel en Ingerlise bedanken voor de opvang en steun binnen het team omdat ik als speelster van Clam Dycke MC1 ben overgekomen om beter te worden in techniek en systemen. Ik voelde mij bij jullie thuis afgelopen jaar.

Anne Stam