Zaanstad MA1- VCH MA1 25 maart

ma1a

Wedstrijdverslag Zaanstad MA1- VCH MA1 25/03/17

Zaterdag 25 maart was het dan zo ver, de wedstrijd tegen onze directe concurrent, VCH MA1. Wij stonden aan kop met een wedstijd meer en vier punten voorsprong. Het werd dus een belangrijke wedstrijd om plek 1! Wij kende VCH al vanuit de vorige helft van dit seizoen, en wij dachten er zeker niet te makkelijk over. Wel waren we het er snel over eens dat we moesten kunnen winnen, en met dit doel gingen we dan ook de wedstrijd in.

De beginopstelling bestond uit Iris, Tamara, Samantha, Elisah, Levi, Indy en Merel als Libero. Jet was nog geblesseerd en mocht zich laten horen vanaf de kant. We begonnen sterk, een goede spelverdeling en duidelijke service druk bracht ons al snel naar een voorsprong van 16-10. Toen de tegenpartij twee keer wisselde op de service van Iris leek de klus geklaard. De laatste bal werd heerlijk cross geslagen door Tamara en de set was van ons, eindstand; 25-16.

In de tweede set hadden we opnieuw een goede start door een sterke service druk. Levi sloeg nog even twee mooie ballen binnen de lijnen en alles leek op rolletjes te lopen. Op 12-11 hadden we dan toch de eerste achterstand te pakken en dit was voornamelijk te wijten aan de verdediging die niet optimaal was aan onze kant. Er vielen onnodige ballen op de grond, en we stonden een beetje te slapen met z’n allen. Na een time out van Vincent herpakten we onszelf gelukkig goed. We gaven ze geen punt te veel meer en de tegenpartij ging steeds meer fouten maken. Dit eindige in een mooie setstand van 25-15.

De derde set begonnen kwamen Daphne, Tessa en Amber in het veld. We hoopten door te kunnen pakken op het foutenfeest van VCH. VCH wist ons even onder druk te zetten door een strakke service met passfouten aan onze kant als gevolg, VCH liep uit naar 9-11. Toen we hier na een time-out weer grip op kregen konden we langzaam weer terugvallen op ons spelletje en dichtten we het gat. De pass werd steeds beter met super aanvallen als gevolg. Het snelle samenspel Iris-Indy was ook weer top, en hier konden we van profiteren. Ook deze set trokken we nog naar ons toe na een wat slordig begin, 25-20.

Het sterke einde van de derde set wisten we goed door te zetten in de laatste set. Beau maakte weer haar eerste speelminuten na haar blessure, en alles liep gelijk goed. Ondanks dat we de enige wedstrijd in de hal waren en er dus niet heel veel reuring was, wisten we er nog een feestje van te maken, ook dankzij de aanmoedigingen van de kant. Iedereen wist nog zijn steentje bij te dragen deze set, goede passes van Merel, Daphne die lekker via de handen van de tegenpartij sneaky balletjes wist te slaan en er werden weer meer ballen verdedigd. Al met al een prima laatste set met als resultaat 25-15.

Met nog twee wedstrijden te gaan, staan wij nu aan kop met een wedstrijd meer en 9 punten voor. 8 april is onze volgende en laatste thuiswedstrijd, we hopen op veel publiek! Er bestaat een kleine kans dat we na de wedstrijd te horen krijgen dat we kampioen zijn, afhankelijk van wat VCH doet tegen Smashing ‘72! Maar goed, nog niet op de zaken vooruit lopen en eerst nog maar ‘even’ alle punten pakken. Hopelijk tot dan!

Amber Kaptein