Zaanstad MA1- AMV J-Martinus MA1

ma1a

Afgelopen zaterdag 18 maart speelde MA1 thuis tegen AMV J-Martinus MA1.
We speelde vandaag voor het eerst na een lange tijd weer bijna compleet, alleen Beau deed helaas niet mee omdat ze geblesseerd was. Indy mocht van haar coach van Oranje uiteindelijk toch nog een paar setjes spelen en Merel uit de B1 deed vandaag weer mee als libero. Vincent had besloten Levi vandaag alsnog op het midden te laten spelen zodat er meer variatie mogelijk was.
Voor de wedstrijd hebben ook wij eindelijk dit seizoen een team foto gemaakt! 😉

Vorige keer dat we tegen AMV J-Martinus moesten spelen was het op een maandag avond en wisten we met 1-3 te winnen. De verloren set was niet nodig geweest gezien de eerste set stand van die wedstrijd (13-25). Deze wedstrijd wilde wij dit dus absoluut niet zo laten verlopen.

We begonnen zeer positief en iedereen had zin om voor de winst te gaan. De beginopstelling was Iris, Indy, Amber, Tessa, Levi, Daphne en Merel (libero). Elisah, Tamara, Samantha en Jet mochten de bank warm houden en de rest aanmoedigen. We starten niet heel scherp en we gaan gelijk op met AMV J-Martinus, na de 6-6 ging bij ons de knop om en gingen we er helemaal voor. AMV J-Martinus had geen goede pass waar wij goed gebruik van maakte. De set hebben we naar ons toe gesleept met als eindstand 25-11.

De opstelling bleef de tweede set staan. We begonnen hetzelfde als de eerste set niet helemaal scherp waardoor AMV J-Martinus goed met ons mee kon gaan. Na een time-out van Vincent, waar we allemaal weer even op scherp gezet werden ging het een stuk beter. We liepen weer uit op AMV J-Martinus. Ondanks dat Indy lang niet met ons mee had getraind vanwege Oranje had ze snel de timing met Iris te pakken, waarna ze een paar mooie ballen insloeg. Merel was goed bij de les en hield het achterveld schoon. Ook Amber sloeg een paar mooie ballen langs de lijnen. Iedereen pakte haar puntjes mee, waardoor we de tweede set uiteindelijk met gemak wonnen, eindstand; 25-12.

De derde set meestal de gevaarlijkste, wanneer je al met 2-0 voor staat. Iedereen denkt er wat makkelijker over en maakt wat geintjes met elkaar. Dit was het juiste moment voor AMV J-Martinus om toe te slaan. Jet werd gewisseld voor Levi, Tamara voor Tessa, Samantha voor Amber en Elisah voor Daphne. Een hele nieuwe opstelling met misschien wel verassingen voor de tegenstander. Maar niks was minder waar. AMV J-Martinus kwam deze set weer erg goed met ons mee, en we hadden er moeite mee om afstand te nemen. Uiteindelijk met een paar mooie kill-blocks hier en een aantal mooie aanvallen daar hebben we ook de derde set gewonnen met 25-18.

Iedereen was opgelucht en blij dat we ook de derde set hadden gewonnen. Nu voor de 4-0 gaan om het gat naar de koploper zo klein mogelijk te maken. Levi werd gewisseld voor Indy en de vierde set kon beginnen. Je zag aan de gezichten van de tegenstander dat ze er niet veel zin meer in hadden, en eigenlijk de moed al een beetje hadden opgegeven. Des te meer de motivatie voor ons om erover heen te lopen en ook de laatste set binnen te halen. Er werd een doel gezet om de tegenstander onder de tien punten te houden! Vanaf de eerste punten waren we scherp en pakte we gelijk een grote voorsprong. Het kon al niet meer misgaan in ons hoofd. Tot dat Jet een rare actie maakt bij het blokken en naar de grond gaat en gelijk naar haar hand grijpt. Hier gaat iets mis. Jet geblesseerd naar de kant en Indy erin om de laatste punten af te maken. Het team gaat goed verder ondanks het mankementje van Jet. We pakten de wedstrijd weer goed op en haalden de laatste set binnen met een mooie laatste ace van Indy.
Jet heeft uiteindelijk een zwaar gekneusde vinger eraan overgehouden en zal er dus een tijdje uit liggen wat niet heel mooi is aangezien we al niet zo een grote selectie midden poppetjes hadden…

Uiteindelijk een prima wedstrijd gespeeld waar iedereen met een opgeheven hoofd naar terug kan kijken. Omdat de wedstrijd van de koploper niet doorging, staan wij nu eerste met 4 punten en een wedstrijd meer, voor. Nu voorbereiden op de wedstrijd tegen VCH, de koploper, aanstaande zaterdag 25 maart thuis om 13.00. Komen jullie ons aanmoedigen?

Jet Schrijvers