sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Zaanstad Jongens C ongeslagen in november


Voor het gedreven tiental jongens van Zaanstad Jongens C was november een fantastische maand. Ze bleven ongeslagen. Het begon al op het Holland Top Jeugd Toernooi op 10 november in Haarlem. Daar startten ze tegen het op papier sterkere team van VVUtrecht. Die begonnen inderdaad met een voorsprong in de 1e set, maar Zaanstad kwam dichterbij en ging erover heen met 25-21 winst. In de 2e set was er een spannende strijd en die werd door VVUtrecht met 24-26 gewonnen. De derde set was echter weer voor Zaanstad met 15-11 (dus 2-1 winst). Daarna werd tegen US gespeeld. Die oogden groter en sterker, maar de Zaanse boys serveerden sterk en waren ook aanvallend de baas, zodat met 25-8, 25-10, 15-5 een dikke 3-0 overwinning werd geboekt. Dat toernooi wordt pas in 2020 voortgezet, maar de reguliere competitie ging verder.

Op 16 november speelden de Zaanse jongens tegen Spaarnestad. Beide teams streden om de 2e plaats achter kampioen Compaen en dat zijn steeds boeiende potjes. In de eerste set zorgde Zaanstad voor veel servicedruk, zodat de Spaarnestad-coach op 9-3 een time-out moest nemen. Daarna bleven de problemen met de pass bij Spaarnestad voortduren: 12-5. Spaarnestad kwam daarna serverend terug naar 14-9 en 15-11. Aces van Joel Bleeker en Tim Steunenbrink brachten de stand op 19-12 voor Zaanstad. Zaanstad bleef sterk serveren en via een ace van Vigo Kelder werd het 25-13. Bij Spaarnestad moesten toen drie spelers naar het voetbalveld en dat leidde ertoe dat Spaarnestad een nieuw evenwicht in het team moest vinden. Zaanstad kon gewoon doorstampen en speelde alle ballen diep in het achterveld van Spaarnestad. Het werd uiteindelijk 25-8 voor Zaanstad. In de derde set nam Spaarnestad een lichte voorsprong, maar Zaanstad antwoordde met drie aces van Sven Band. Door servefouten bij Zaanstad kon Spaarnestad daarna een voorsprong nemen met 8-10 en die uitbreiden naar 9-13. De teamgeest bij Zaanstad was echter sterk, er werd goed verdedigd en goed aangevallen. Vooral Sven Band sloeg onhoudbare smashes. Daardoor kwam Zaanstad op 22-17. Daarna sputterde Spaarnestad nog tegen, maar Zaanstad won ook deze set met 25-21. In de vierde set ging Zaanstad door, maar Spaarnestad gaf zich nog niet gewonnen. Er werd daar sterk verdedigd. Maar de Zaanse servicemachine ging weer draaien en via 9-1 en 14-6 zag het er fraai uit voor de Zaanse jongens. Zaanstad kon harde aanvallen laten zien, maar beheerste ook de prikballetjes achter het blok. En af en toe werd er een ace gescoord, zoals door Boaz de Jong, waardoor met de stand van 21-8 de 4-0 overwinning in zicht kwam. Spaarnestad dwong daarna fouten bij Zaanstad af, zodat op 21-13 een Zaanse time-out nodig was. Daarna hield het Zaanse collectief stand en won verdiend met 25-16.

Op 23 november ging Zaanstad in Oostzaan tegen koploper Compaen spelen. In de eerste set speelde Zaanstad superieur naar 25-12 winst. Daarna kwamen de Oostzaners (die met dispensatie een paar oudere spelers in het team hebben) terugkomen: 23-25, 14-25. Het Zaanse tiental herpakte zich en won de vierde set overtuigend met 25-11. En zij gingen in de vijfde set door: 15-12. Dus weer winst met 3-2.

Op vrijdagavond 29 november speelden de Zaanse jongens tegen het laag geplaatste Madjoe in Enkhuizen. De eerste set liepen ze over Madjoe heen met 25-8. Door die makkelijke winst verslapte de Zaanse concentratie, maar ze wisten de tweede set net op tijd om te buigen naar winst met 25-21. Daarna werd de concentratie wel behouden (maar niet top gespeeld) en dat was genoeg voor de winst in de volgende sets: 25-15, 25-16. Weer een 4-0 winst en een mooie afsluiting van de succesvolle novembermaand.

Andre Triep

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU