Zaanstad Jongens-A naar finaledag NOJK!

Zaterdag 23 februari hebben de talenten van Zaanstad zich geplaatst voor de eindronde om het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd. Om dit te bereiken moesten de boys in Borne afrekenen met de concurrentie. Dit is met het maximale resultaat geslaagd.

De eerste wedstrijd moesten we het opnemen tegen Abiant Lycurgus. De boys uit Groningen gingen ten onder door het aanvalsgeweld van Kian en Yannick. Ze werden geweldig aangespeeld door master-spellie Tieme. Met 25-11 en 25-10 was het een erg lange warming-up.

De tweede wedstrijd was tegen Bas Autowas Voorsterslag/VC Zwolle. Gelukkig kregen we nu tegenstand. Met libero Daan die heerste in het achterveld werd het 25-18 en 25-12. Mats speelde ook een goede wedstrijd.

De laatste wedstrijd, tegen Dynamo, zou bepalend zijn voor de eindrangschikking. Winnen, dan konden we naar huis. Verliezen zou kruisfinales betekenen. Dat begreep Dynamo ook heel goed en ze speelden alles of niks. Maar met Leon en Jesper in je team heb je kanonnen bij het net. Ook Job speelde een prima wedstrijd. We wonnen dan ook met 25-20 en 25-12.

Het coachduo Marc en Sandor waren meer dan tevreden. Zaterdag 30 maart zijn de eindronden voor het NK in………. Topsportcentrum De Koog. We hopen op veel publiek en een podiumplaats.