sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Zaanstad heren 1 rekent op een mooi seizoen

Op zaterdag 11 september gaan de mannen van het Topdivisieteam van Zaanstad (ter afsluiting van de Zaanstad Open Dag) verder waar ze vorig seizoen moesten stoppen. Toen versloegen ze in oktober 2020 VV Utrecht (hun belangrijkste concurrent) met duidelijke cijfers. Helaas maakt Covid-19 een einde aan dat seizoen. Nu gaat Zaanstad heren 1 op de Zaanstad Open Dag de voorbereiding op het nieuwe seizoen afsluiten met de oefenwedstrijd tegen VV Utrecht. Dit slot van de Zaanstad Open Dag kan spannende rally’s en harde aanvallen opleveren, waarbij Zaanstad het voordeel heeft dat het team van vorig seizoen compleet is gebleven. VV Utrecht heeft (net als veel andere teams in de Topdivisie) de nodige wijzigingen ondergaan.

Onder leiding van de nieuwe trainer-coach Martin Rutten (met jarenlange ervaring van eredivisie tot derde divisie in het Zuid-Hollandse volleybal) en teammanager Andre Triep (die aan zijn 15e seizoen bij Zaanstad heren 1 begint) heeft Zaanstad zich gedegen voorbereid. Op 28 augustus werd geoefend in Utrecht tegen VV Utrecht, Protos (beide Topdivisieteams) en TiVoc. Zaanstad-aanvaller Lesley Kef voorspelde de uitslagen goed: driemaal een 2-0 overwinning. Daarbij kwam Zaanstad alleen in gevaar als het te veel eigen fouten maakte. Belangrijk was deze dag dat Zaanstad al een jaar in deze opstelling met 12 spelers gespeeld heeft en op de oefentoernooien aan verdere verfijning kon werken. VV Utrecht en Protos speelden beide onder een nieuwe trainer/coach en met nieuwe spelers. Alle 11 spelers (Kjeld Broekema was op vakantie) kregen speeltijd. Daniel Hoonhout gaf tegen VV Utrecht zijn visitekaartje af met een ouderwetse serviceserie met 2 aces, waardoor Zaanstad uitliep van 3-3 naar 10-3.

Op 4 september speelde heren 1 met alle 12 spelers een vierkamp tegen Compaen, PDK Huizen en VCVeenendaal, allen Topdivisieteams in Amstelveen. Zaanstad startte tegen PDK Huizen, dat in de andere Topdivisie-poule speelt. Dat bleek een geduchte tegenstander met een sterk serverende spelverdeler en een veel scorende springveer met Antilliaans bloed. Uiteindelijk verloor Zaanstad met 1-2. Vervolgens speelde Zaanstad tegen Compaen, een broederstrijd waar altijd druk op staat. Het meer ervaren Zaanstad won met 2-1, maar moest na een eerste set die ruim verloren ging alles geven om de harde aanvallen van Rieuwers (zoon van oud-Zaanstad coach Sandor Rieuwers) en van David Bes (terug in de Zaanstreek omdat zijn rug het vele trainen bij Orion niet verdroeg en natuurlijk ook om persoonlijke redenen) tegen te houden. Zo kon de tweede set worden gewonnen en volgde een spannende derde set, waarin op het eind de Zaanse druk voor de Compaen-jonkies te veel werd: 18-16 voor Zaanstad. Daarna speelde Zaanstad tegen VCVeenendaal dat met een vrijwel nieuw team speelde, waarin wel spelers met ervaring of potentie waren. Daarvan won Zaanstad vrij gemakkelijk met 3-0, waarbij Niels van Oeffel opviel door de eerste set op de stand 18-12 te beginnen met de opslag en via 2 aces de set te eindigen op 25-12. Overigens was het andere Zaanstad-jonkie Lorenzo Rampersad ook op dreef met harde middenaanvallen.

Belangrijk is dat de jonge spelers die vorig jaar aansloten bij heren 1 en regelmatig meespeelden steeds beter gaan draaien, waardoor coach Martin Rutten uit een brede selectie van 12 spelers kan putten.

Heren 1 start de competitie op zaterdag 18 sept in het Topsportcentrum om19.30 tegen Donki Sjot uit Den Dungen.

Tekst: Andre Triep

Foto: Eric Visch

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU