Zaanstad heren 1 lijkt klaar voor de Zaanstad Dag

Na twee zaterdagse oefenpotjes (eerst tegen Taurus 1 en 2) en afgelopen zaterdag in Oostzaan (tegen PDK Huizen, Keistad en Compaen, allen dus op Topdivisie-niveau) heeft de technische staf alle spelers kunnen testen. De jonkies (Lorenzo Rampersad en Niels van Oeffel ) kregen hun kansen. Het doel is immers te bouwen aan een nieuw sterk team en dus ook de jonge jongens te laten groeien. Ook de nieuwelingen van “buiten” (Dwin Brouwer en Timo Terlouw) speelden mee alsof ze nooit anders hadden gedaan.

Tegen de beide Taurus-teams was vooral de foutenlast van de tegenpartij in het voordeel van Zaanstad, maar blokkerend zou Zaanstad nog stappen moeten maken. Het lag overigens erg dichtbij elkaar. Tegen Taurus 1 werd het in sets 2-1 en in gescoorde punten 71-68. Tegen Taurus 2 werd het in sets 1-2 en in gescoorde punten 70-69.

In Oostzaan deed Jeroen Nol de coaching. Tegen PDK Huizen scoorde de Zaanse aanval meer, maar blokkerend was PDK Huizen beter. In sets werd het 1-2, maar in gescoorde punten werd het 70-70. Tegen Keistad  was de grotere foutenlast van Keistad bepalend. In sets werd het 2-1 en in gescoorde punten 61-58.

Tegen Compaen domineerde in de eerste twee sets de Zaanse aanval en maakte minder fouten: 25-20, 25-21. In de eerste set mocht vooral Lesley Kef zijn slag slaan met 5 aanvalspunten en kon Hidde  Uittenbosch als spelverdeler twee maal snoeihard toeslaan. In de tweede set gaf Timo Terlouw zijn visitekaartje af met 5 aanvalspunten en scoorde Guido Spooren 2 aces. In de derde set gaf Jeroen Nol zijn jonkies het vertrouwen. Dat vertrouwen werd niet beschaamd. Zaanstad bouwde via 11-6 en 19-16 aan een voorsprong. Via aces kwam het jonge Compaen op gelijke hoogte 19-19. Via een killblock van Robin Ottenhof kwam Zaanstad op 21-19. Bij Compaen moest het uit de tenen komen, maar zij pakten het eerste setpunt: 23-24. Door Oostzaanse fouten pakte Zaanstad het matchpoint, waarna het gelijk opging naar 26-26. Toen vond Dwin Brouwer het genoeg en scoorde met een aanvalspunt en een blokpunt de set binnen: 28-26. Zaanstad won daardoor met 3-0 terwijl het in gescoorde punten 78-67 werd.

Nu wacht op de Zaanstad Dag de ontmoeting tegen VcLimac uit Linne/Maasbracht in Limburg. De Limburgers promoveerden naar de 1e divisie. In en rond het team zijn 3 oud-internationals (Guido Gortzen als coach, Nico Freriks en Rob Bontje als speler) te bewonderen. Dankzij een ambitieuze sponsor kan Guido Gortzen aan een mooi programma werken en Midden- en Zuid Limburg op de volleybalkaart zetten. De Zaanstad-mannen zullen graag revanche willen nemen voor de pijnlijke nederlaag in de beker tegen VcLimac in november 2019. Dat kan dus een boeiende wedstrijd opleveren.

(bericht: vv zaanstad / andré triep; foto: eric visch)