sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Zaanstad heeft moeite met het serveergeweld van het Talentteam

Op woensdagavond 16 oktober moesten de Zaanstad-mannen door de files naar Ede om daar tegen het Talentteam te spelen. Dit ontwikkelingsteam dat ook zo hoog mogelijk wil eindigen was vorig jaar sterk. Jaarlijks stromen daar spelers uit, maar mannen als Martijn Brilhuis en Leon Luini die hard kunnen slaan waren gebleven. Om dat team te kunnen verslaan moest bij Zaanstad eigenlijk iedereen een topdag hebben en dat was helaas niet het geval. Toch liet Zaanstad elke set een bepaalde periode zien goed partij te kunnen bieden.

Coach Sandor Rieuwers startte in de 1e set  met Guido Spooren, Dima Seijevskis. Marijn van Gool , Daniel Homburg, Lesley Kef, Ray Espoza en libero Rueben Schoones. Met een mooi blok van Ray Espoza kwam Zaanstad voor op 2-4.  Daarna kwam het Talentteam langszij en ging door naar 11-8. Door een blokpunt van Marijn van Gool en de aanval van de goed spelende Daniel Homburg maakte Zaanstad 11-11. Talentteam-coach Arnold van Ree vluchtte in een time-out. Daarna liep het Talentteam weer uit naar 15-12. Oud-Zaanstadspeler Yannick Bak leidde het Talentteam zelfs naar 19-15. Zaanstad gaf echter niet op en Guido Spooren zorgde met een mooie doortikbal voor de ommekeer. De ingebrachte Max van Straten serveerde daarna zo lastig, dat het Talentteam drie fouten op rij ging maken en Arnold van Ree weer een time-out op 19-19 moet  nemen. De teams waren op dat moment op alle onderdelen vrijwel gelijkwaardig. Na de time-out drukte het Talentteam door, want op de buitenkant werden vijf aanvalspunten gescoord en werd het 25-21. Die aanvalspunten maakten het verschil, want de Zaanse foutenlast was lager dan die bij het Talentteam. Daniel Homburg was deze set topscorer met 6 punten.

In de 2e set bleef Max van Straten staan. De score ging gelijk op tot 6-6. Daarna liep het Talenteam iets uit, maar Zaanstad won een mooie lange rally op 10-9. Na harde services van het Talenteam moest Sandor Rieuwers op 14-10 een time-out nemen. Zijn woorden hadden succes, want Daniel Homburg besliste een lange rally met een keiharde aanval en Ray Espoza scoorde weer een belangrijk blokpunt. Op 14-13 stonden de beide teams weer als gelijkwaardig tegenover elkaar. Daarna was het evenwicht weg toen de harde services van het Talentteam niet onder controle konden worden gebracht en er netfouten door Zaanstad werden gemaakt. Erwin Huinen en Ray Espoza scoorden nog wel met hun aanval, maar het Talentteam drukte door naar 25-19. Qua aanvals- en blokpunten waren beide teams gelijkwaardig, maar de servicedruk van het Talentteam en de hogere Zaanse foutenlast gaven de doorslag. Ray Espoza was deze set topscorer met 4 punten.

In de 3e set ging Zaanstad met dezelfde opstelling door. Op 3-3 stond het gelijk, waarbij Marijn van Gool alle punten voor Zaanstad had gescoord. Tot 6-5 was er evenwicht tussen beide teams, maar toen begon spelverdeler Markus Held aan een sterke servicebeurt, waarop Zaanstad fouten ging maken. Op 11-5 kwam Dima in de plaats van Max van Straten. Het Talentteam liep daarna verder uit naar 14-7. Door een ace van Dima en twee punten van Marijn van Gool kwam Zaanstad weer dichterbij: 14-10. De buitenaanvallers van het Talentteam bleven echter scoren en bij Zaanstad was alleen Daniel Homburg aanvallend hun gelijke. Op 23-16 leek de strijd gestreden en toen het Talentteam er nog eens twee aces tegen aan gooide was het beslist: 25-16. Ook deze set waren de beide teams qua aanvals- en blokpunten gelijkwaardig, maar de servicedruk van het Talentteam en de hogere Zaanse foutenlast gaven de doorslag. Daniel Homburg was deze set topscorer met 6 punten.

De totale scores voor Zaanstad waren: Daniel Homburg (15), Marijn van Gool (11, waarvan 5 blokpunten), Ray Espoza (5), Dima (3), Lesley Kef (3), Erwin Huinen (1), Guido Spooren (1).

(bericht: Topvolleybal Zaanstad; foto’s: Eric Visch)

[ eredivisievolleybal ]

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU