head1

Als het niet kan zoals het moet….Zaanstad h1 in Zeist

20161029-194652-DSC01761Het begint een standaard verhaal te worden om het wedstrijdverslag met een absentielijst (ivm blessures) te beginnen. Ook in de uitwedstrijd tegen Cito speelde dit weer een rol. Hoewel we op de donderdagtraining eindelijk weer eens met het complete team in de zaal stonden, werd er toch weer een beroep op ons improvisatievermogen gedaan. Kjeld en Lesley mochten namelijk in de komende wedstrijd niet springen en heren 2 en 3 speelden min of meer gelijktijdig. We besloten daarom om Frank Zutphen weer eens als passer loper in te zetten en Kjeld als libero. 

Zo gezegd zo gedaan. Natuurlijk kwam er toen een discussie wie zijn vaste rugnummer moest opofferen, Frank of Stephan, want alleen van hen was er een liberoshirt meegenomen. Het werd Frank die zijn nummer moest afstaan, maar als compromis mocht hij dan wel aanvoerder zijn. 

We begonnen de wedstrijd vooral rommelig. Al lijkt de omzetting beperkt (er staan immers nog steeds dezelfde drie mensen te passen), toch had dit zijn weerslag op het hele team. Er werden ook genoeg goede punten gemaakt, maar het was niet overtuigend. We slaagden er dan ook niet in om afstand te nemen van Cito. Dit ook mede door veel servicefouten. Het was in deze set Ferdy die het initiatief greep vanaf de servicelijn en van 16-17 naar 21-18 serveerde. Dit gaatje bleek uiteindelijk genoeg. Op 24-22 kwam Olaf (voor het eerst dit seizoen) in de ploeg om het blok te versterken. Dit leidde niet tot een punt, maar hij mocht wel de mogelijk beslissende setup verzorgen. Deze ging naar Frank Zutphen, die uithaalde en via een stuit op de netrand scoorde (23-25). Zo’n lelijk punt was een toepasselijke afsluiting van een lelijke set. 

20161029-195353-DSC01846Dit was een lekkere opsteker na een moeizaam gespeelde 1e set. In de set die volgde was het al onze derde serveerder die een beslissend gat sloeg. Met zijn gemene floater in combinatie met scherpe blokkeerders maakte Marijn van 3-2 even 13-3. Zo’n voorsprong wordt op dit niveau natuurlijk niet meer weg gegeven en we gebruikten het restant van de set onder andere om Olaf wat speeltijd te geven. Hoe eerder hij weer echt wedstrijdfit is, hoe beter. Cito liep nog 1 heel punt in en het werd dus 16-25. 

In de derde set leek het erop dat we aan ons setsaldo gingen werken door met 3-0 te winnen. Cito gaf het een beetje op en we kwamen al snel 11-8 voor. Onder aanvoering van de speaker die CITO CITO door de geluidsinstallatie begon te brullen en gevoed door woede over het niet affluiten van een iets minder fraai gespeelde bal en daaropvolgend geel en rood voor de ploeg uit Zeist kwamen ze toch terug in de wedstrijd. Hierbij is een compliment aan de libero van Cito op zijn plaats die een aantal gruwelijke ballen verdedigde. In de spannende eindfase maakten wij niet dat puntje extra op service en zo werd het 25-23. 

Aan het begin van de vierde set hadden we het weer zwaar. Cito had in de derde set het gevoel gekregen dat er toch heel wat te halen was en speelde energiek. Bij ons begon die energie een beetje op te raken. Ronald viel een rondje in aan het net om Frank even uit te laten rusten. De punten werden over en weer gescoord, maar al een tijd niet van harte. Zo werd het 17-17 toen Daniël aan service kwam en besloot dat het mooi was geweest. Hij stopte pas toen er 23 op het scorebord stond en uiteraard was dat voldoende. Met alles wat hij nog in zich had sloeg Frank het matchpoint via het blok de tribune in. 21-25 voor ons. 

Zo moest het dus maar zoals het kon. De lastige beslissing om Frank van de liberopositie af te halen, die hij de laatste weken zo goed invulde, pakte goed uit, want drie punten halen bij Cito (vorig jaar twee keer van verloren) is een hele goede prestatie.  

Intussen wachten we op de dag dat de hele selectie fit is. Zaterdag zal dat nog niet zo zijn, maar kunnen we een beroep doen op heren 2. We spelen om 19 uur tegen Webton.

Vincent Pirovano

Foto’s: John van Geenen

 

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU