sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Zaanstad dames-1 en heren-1 starten in Topdivisie

Op zaterdag  19 september gaat de nationale volleybalcompetitie van start en zowel dames-1 als de heren-1 van Zaanstad beginnen allebei met een thuiswedstrijd. Beide teams komen dit seizoen uit in de Topdivisie, het op één na hoogste niveau in Nederland, en spelen naast elkaar hun thuiswedstrijden om 19.30 in de topsporthal van De Koog.

Zaanstad-heren-1 heeft na drie jaar eredivisie een stapje terug gedaan en gaat met een team in een grotendeels nieuwe samenstelling de competitie in. Vier spelers van het vorige seizoen bleven over. Het eerste heren-team werd aangevuld vanuit het tweede team en als nieuwkomers werden Dwin Brouwer (SSS) en Timo Terlouw (VCV) verwelkomd. Met spelers als Hidde Uittenbosch, Kjeld Broekema, Daniël Hoonhout en Joris Burger uit het tweede heeft het team de nodige eredivisie ervaring er bij gekregen. De verwachting is dan ook dat het team goed voor de dag gaat komen in de Topdivisie.

Merkala Zaanstad-dames-1 gaat dit jaar een treetje hoger spelen op hetzelfde niveau als heren-1. Deze mogelijkheid werd het team geboden aangezien de Topdivisie door de Nevobo werd uitgebreid met een versterkte promotieregeling als gevolg. De kern van het team bleef in tact en de selectie werd uitgebreid met Bianca de Kock, Nynke Klopstra, Romy Beck en recent Charlotte Haar. Het team heeft een goede voorbereiding achter de rug en is dan ook klaar voor het begin van de competitie.

Zaterdag begint Zaanstad-heren-1 om 19.30  uur tegen Velo-h1 en Merkala Zaanstad-dames-1 speelt op hetzelfde tijdstip tegen Sliedrecht Sport-d2. Twee wedstrijden naast elkaar op hoog niveau. Vanwege de coronamaatregelen zijn de wedstrijden (beperkt) toegankelijk voor publiek. Van te voren aanmelden via de website is verplicht.

En verder start de competitie ook voor alle andere Zaanstad-teams op de vrijdagavond en zaterdag overdag in De Koog. Helaas zijn door de omstandigheden de wedstrijden niet toegankelijk voor publiek en is de kantine gesloten. Wel is er een uitgiftepunt voor snacks en een drankje. Speel je tegen Zaanstad dit weekend, check dan vooraf het coronaprotocol op de website.

(bericht: VV Zaanstad; foto’s Gilbert Bronkhorst)

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU