ZAANSTAD-DAG

Beste Zaanstad-leden,

Tot ieders genoegen gaan de trainingen in de zaal weer beginnen in de week van 23 augustus (alleen heren 1 en dames 1 zijn al iets ieder begonnen). Vrij snel hierna zullen de competitiewedstrijden weer beginnen, namelijk in de week van 13 september. Een flink aantal van jullie heeft nog wel geoefend op ons beachcomplex van Silicium of elders, maar binnen spelen moet ook worden geoefend. Die inspeeldag is er op 10 en 11 september!

Door Covid-19 heeft de VV Zaanstad-gemeenschap elkaar minder vaak in levenden lijve gezien. Daarom kijken we allemaal vol verlangen uit naar de Zaanstad Open Dag, de dag waar vrijwel alle Zaanstad-teams zich presenteren en elkaar ontmoeten. Helaas zijn we nog een beetje beperkt door Covid-19. Daardoor kunnen we geen gebruik maken van het Topsportcentrum voor de Zaanstad Dag, vanwege de 1,5m-regel (de kantine in Koog aan de Zaan is dan te klein) en vanwege de vaccinaties in de Topsportzaal, die pas per 1 oktober beschikbaar is, waardoor we ook bij veel materiaal, zoals scheidsrechterstoelen, etc. niet kunnen komen.

De Zaanstad Dag zal daarom plaatsvinden in Zaanlands West, waar de kantine meer ruimte biedt die voldoet aan de 1,5-regel. De Open Dag start daarom op vrijdagavond 10 september om 19:00 voor de seniorenteams op 4 velden. We gaan er van uit dat de seniorenteams zelf tegenstanders regelen (wij hebben al tegenstanders gepland voor dames 5, heren 2, heren 3 en heren 1). Graag horen we van teams als ze geen wedstrijd willen spelen. We nemen aan dat voor heren 4 (die al op 8 september een competitiewedstrijd in Alkmaar spelen) die wedstrijd hun opening van het seizoen is.

Op zaterdag 11 september start de Jeugdcommissie vanaf 9.00u met een instuif voor de jeugd en wedstrijdjes voor de CMV-jeugd. Dit is een heel belangrijk onderdeel van de Zaanstad Dag, want het is van groot belang dat de basis van de Zaanstadpiramide wordt verbreed. Vanaf 10.30u starten de jeugdteams op 4 velden. De Zaanstad Dag-commissie regelt in principe deze tegenstanders. Hopelijk gaat het zitvolleybalteam ook een wedstrijd spelen. Later op de dag spelen heren 2 en heren 3 tegen PDK Huizen en om 19.30u speelt heren 1 tegen VV Utrecht. Dat was ook hun laatste wedstrijd in de Topdivisie vorig seizoen. Dames 1 speelt die dag een bekerwedstrijd in Den Haag tegen Kalinko, om 14:30. We wensen ze veel succes. Om 19.30 u verwachten we daarom naast heren 1 een optreden van dames 2 of 3.

Wij hebben er zin en jullie hopelijk ook. Tot 10 en 11 september in Zaanlands West!

De Zaanstad Open Dag Commissie (Carmen Bleeker, Bente Broekema, Gwyneth Kef, Bastiaan Meijering en Andre Triep)