Zaanstad-dag 12 september

Zaterdag 12 september is de opening van het volleybalseizoen bij Zaanstad. Een dag boordevol wedstrijden in de De Koog. Door de huidige omstandigheden in tijden van Corona zijn er helaas wel de nodige aanpassingen. Wegens gebrek aan ruimte is de kantine gesloten; geen buffet dus dit jaar. Overdag geven we de voorrang aan de wedstrijden en kunnen er dus geen toeschouwers aanwezig zijn. Alleen in de avond zijn de wedstrijden van Zaanstad-heren-1 en Merkala Zaanstad-dames-1 (beperkt) toegankelijk voor het publiek, dat zich wel van te voren moet aanmelden.

Het nieuw samengestelde Zaanstad-heren-1 met vele oude bekenden, speelt om 20.00 uur tegen VcLimac uit Linne/Maasbracht in Limburg. De Limburgers promoveerden naar de 1e divisie. In en rond het team zijn 3 oud-internationals (Guido Gortzen als coach, Nico Freriks en Rob Bontje als speler) te bewonderen. De Zaanstad-mannen zullen graag revanche willen nemen voor de pijnlijke nederlaag in de beker tegen VcLimac in november 2019.

Op dezelfde tijd speelt Merkala Zaanstad-dames-1 tegen US-dames-2. Beide teams maken dit seizoen hun debuut in de topdivisie. De kern van Merkala Zaanstad-dames-1 is bij elkaar gebleven, het team heeft een nieuwe trainer met Veiko Hansen. Het spelen in de topdivisie heeft ook meer aantrekkingskracht en diverse speelsters van buiten zijn dan ook aan het team toegevoegd.

En verder natuurlijk heel veel andere volleybalwedstrijden gedurende de dag volgens het wedstrijdschema zoals dat door de Zaanstad-dag-commissie is samengesteld. De leden van deze commissie bestaande uit Bente Broekema, Gwyneth Kef, Carmen Bleeker, Bastiaan Meijering en André Triep zullen deze dag ook verder in goede banen leiden: Bente, Gwyneth, Carmen, Bastiaan en André, nu al vast heel veel dank voor al jullie werk.

Voor alle spelers / speelsters en begeleiding: lees nog even van te voren goed ons coronaprotocol door en maak zoveel mogelijk gebruik van de ruimte om afstand te houden. Op deze manier doen we het maximale om de komende tijd te kunnen blijven volleyballen.

(bericht: vv zaanstad)