Zaanse CMV-onderonsjes… felicitaties, complimenten en bedankjes!

Zaanstad was ook dit jaar weer ruim vertegenwoordigd in de CMV, volleybal voor de jongsten binnen een vereniging.

De N5-poule met Zaanstad N5.1, N5.2 en N5.3 beloofde veel onderlinge Zaanse onderonsjes met typische jongens tegen de meisjes partijtjes en niet te vergeten een goed CMV-team van Clam Dijcke en een leuk CMV-team van Compaen.

En, het werden leuke partijtjes waarin mooie rally’s, met spel in 3-en, werden afgewisseld met fantastische en bijna onhaalbare reddingen die soms niet, maar vaak wel, ook nog tot een punt leiden. Scheidsrechters kwamen soms handen tekort om de punten van in drieën spelen te tellen. Wat waren de Zaanstad teams aan elkaar gewaagd en met grote regelmaat eindigde onderlinge potjes in 2-2.

Het bleef tot de slotdag spannend, waarbij de Zaanstad teams met elkaar gingen uitmaken wie kampioen zou gaan worden. Was het spannend?! Ja, dat was het! Het aller-aller-allerlaatste Zaanse onderonsje bracht de beslissing en kroonde de CMV-meisjes van Zaanstad N5.2 tot kampioen. Meiden, gefeliciteerd!

In de N6-poule werd Zaanstad N6.1 ook kampioen. Ook jullie… gefeliciteerd meiden! En dat ondanks niet ingeleverde wedstrijdformulieren, digitaal nageleverde wedstrijdformulieren en omgegooide wedstrijdprogramma’s. De meiden en hun coach wisten gelukkig qua spel en coaching het overzicht te bewaren. Met goed en verzorgd spel werden vele setjes gewonnen.

Toch bleef het ook in de poule van N6.1 tot de laatste wedstrijd spannend. Uiteindelijk werd de partij tussen Clam Dijcke en Compaen beslissend. Die eindigde in 2-2 en het kampioenschap kon gevierd worden.

Zaanstad N5.4 werd in een andere poule knap 2e op 1 punt van de nummer 1. Ook onze nieuwkomers Zaanstad N5.5 en ons piepjonge Zaanstad N4.1 hebben het heel goed gedaan.

De beleving, het vieren van punten, de soms zichtbare teleurstelling van gemiste ballen en kansen bij de CMV-kids… het waren allemaal ingrediënten van sfeervolle, positieve en sportieve CMV-weekenden. Complimenten aan het publiek dat veelal positief en enthousiast aanwezig was. Maar ook, alle vrijwilligers voor coaching, tellen, fluiten en de zaalopbouw. Bedankt voor de hulp, het was een mooi en geslaagd seizoen!

Onze CMV-jeugd heeft afgelopen jaar veel geleerd en is weer vooruit gegaan. Een bedankje aan onze fantastische ploeg met jeugdtrainers als Merel, Lara, Marloes, Mirjam, Liza, Emma, Marloes, Nynke, Roos, Bas, Erik en Joris is dan ook op zijn plaats. Waar zijn wij als jeugd zonder jullie? Bedankt train(st)ers!

Hoewel Zaanstad beschikt over een grote en goede ploeg met enthousiaste vrijwilligers is jouw hulp bij de (CMV-)jeugd als train(st)er, coach of (jeugd-)coördinator van harte welkom!

Interesse of meer weten? Mail naar: jeugd@vvzaanstad.nl.