head1

WK Zitvolleybal spektakel in theaters

Het WK Zitvolleybal wordt een heus spektakelstuk van 15 tot en met 22 juli. Het toernooi wordt voor de vierde keer georganiseerd in Nederland en het wordt in 2018 groots aangepakt. Het WK wordt niet alleen in verschillende speelsteden georganiseerd, er wordt overal in grote theaters gespeeld die worden omgetoverd tot volwaardige topsportlocaties. De Oranje heren en dames zullen er alles aan doen om in eigen land de wereldtitel te veroveren.

Zitvolleybal is al jarenlang één van de meest populaire en spectaculaire paralympische sporten. De sport die ooit in Nederland werd bedacht gaat door een vernieuwende aanpak van het WK een geheel nieuwe dimensie krijgen. Er wordt in verschillende steden, verspreid over Nederland, gespeeld op unieke locaties: het Musis Theater in Arnhem, het Parktheater in Eindhoven, Maaspoort Venlo en het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

De theaters worden speciaal voor het WK Zitvolleybal omgebouwd tot topsportlocaties. De theaters lenen zich optimaal voor een geweldig spektakel door het toevoegen van entertainment en beleving rond de wedstrijden. Het publiek zit bovenop de actie in het theater.

Het WK Zitvolleybal is een toernooi voor heren en dames en duurt in totaal acht dagen. Aan beide toernooien doen zestien teams mee. De teams worden opgedeeld in vier poules van vier, waarbij de beste twee teams uit de poules doorgaan naar de kwartfinale.

De mannenwedstrijden in de poulefase worden gespeeld in Venlo en Eindhoven, vanaf de kwartfinales wordt gespeeld in Den Haag. De vrouwen spelen eerst in Arnhem en reizen voor de knock out-fase door naar Rotterdam.

Kijk voor meer informatie op volleybal.nl/wkzitvolleybal

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU