Wedstrijdverslag Spaarnestad MA1- Zaanstad MA1

volleybal_meisje

Afgelopen zaterdag speelde MA1 uit tegen Spaarnestad MA1.

Na een wat rommelige aankomst, afgesloten weg hier, drukte bij het stoplicht daar, en ook nog de speurtocht naar de hal zelf, stonden we dan uiteindelijk bijna compleet in het veld! Merel uit de B1 speelde mee als libero, Levi stond voor de verandering op het midden, omdat we Indy helaas moesten missen en Iris moest het vandaag alleen doen want Beau is helaas geblesseerd.

Vorige keer dat wij Spaarnestad troffen, wisten zij thuis bij ons een set mee naar Haarlem te nemen. Wij wisten dan ook dat zij er alles aan gingen doen om dit keer weer een punt van ons af te snoepen. Ondanks dat begonnen we goed gezind en positief aan de wedstrijd, we hadden er zin in. Vrijdag hadden we lekker getraind en het zou een leuke wedstrijd moeten kunnen worden.

De eerste set begonnen we sterk. Goede focus, en een net spel bracht ons al snel op een puntenverschil in ons voordeel. Toen Daphne aan service kwam en ons naar een voorsprong serveerde van zo een 10 punten, leek de set gewonnen, en niks was minder waar! Spaarnestad had nog een kleine inhaalslag door wat eigen fouten bij ons, maar de set ging naar ons met een eindstand van 17-25.

De tweede set begon wat minder. De tegenstander had een redelijke service waar wij geen antwoord op hadden. De eerste time-out werd genomen door Vincent toen wij met 5-0 achterstonden. Hierna ging het wel iets beter en probeerde wij het gat dicht te trekken, maar het was tevergeefs. Spaarnestad bleef ons constant een paar punten voor en wist aan het einde van de set nog een uitloop te maken. Helaas ging deze set verloren met een eindstand van 25-16.

Oke, niks aan de hand. 1-1. Jammer van de set, maar doorgaan en alsnog de winst pakken, zo gingen wij de derde set in. Met een nieuwe opstelling en nieuwe speelsters die gebrand waren om de wedstrijd om te keren, begonnen wij. Het lukte aardig. Er werden mooie ballen afgemaakt, en er vielen minder ballen op de grond aan onze kant. Er kwam weer meer service druk bij kijken en Spaarnestad bleef uit. Dit resulteerde in een mooie 18-25 voor ons, en dit gaf weer een positief gevoel.

De vierde set, het ging erom spannen. Het positieve gevoel van de derde set was ineens verdwenen, en wij waren erop gebrand om deze set ook naar ons toe te trekken. Presteren onder druk is echter over het algemeen niet onze beste eigenschap, en het werd een wisselvallige set. Er werd nog steeds sterk verdedigt, maar af en toe door wat eigen fouten lieten we Spaarnestad in hun spel komen. Het ging gelijk op en geen van beide partijen wist het verschil te maken. Ook werd het in deze set duidelijk dat de scheidsrechter geen zin meer had en graag aan het bier wilde. Hij nam beslissingen die zelfs de tegenpartij niet begreep. Maar goed, zelf spelen en het niet van de scheids laten afhangen. Helaas was het eigenspel niet meer goed genoeg om de set te pakken en het werd uit eindelijk 25-22 voor Spaarnestad.

Dit betekende een vijfde set, en dit zijn wij onderhand wel gewend. We begonnen met een kleine achterstand, maar na 8-4 wisten wij dit goed om te keren. We trokken de leiding weer naar ons toe en gingen er overheen. Spaarnestad liet zich niet graag de kaas van het brood eten en gooide er nog een schepje bovenop. Ook de scheids besloot om nog even zijn aanwezigheid te tonen, en dit leverde de nodige frustraties op aan de zijlijn bij Zaanstad. Nadat Jet en Amber een waarschuwing kregen, wist Daphne de zijkant nog even in het gareel te houden. Echter, toen de scheids op een of andere manier een home-run bal van de tegenpartij, touché zag, was Vincent niet meer te houden. Even stonden wij perplex want iedereen dacht dat hij de stoel in zou klimmen. De scheids was hem voor en stuurde hem van het veld. Daar stonden we dan, match-point en geen coach. Het publiek besloot met ons mee te juichen, en we trokken de set toch nog naar ons toe! Eindstand 15-17.

Al met al niet onze beste wedstrijd qua verloop, maar het is toch knap dat we nog hebben gewonnen met 3-2. We gaan dit maar snel proberen te vergeten want woensdag staat de volgende belangrijke wedstrijd al weer op het programma. Uit bij Smashing ’72 in Diemen. Wanneer wij hier de volle punten weten te pakken, houden we het gat met de koploper slechts op 1 punt. Het belangrijkste is dat we nu op alles zijn voorbereid, zelfs op punten spelen zonder coach! Tot woensdag.

Amber Kaptein