Wedstrijdverslag Heren 3 – Move

De oefencampagne is afgesloten, de afspraken voor komend seizoen gemaakt. Het is nogal wat om een team van 13 personen allemaal goed geïnformeerd te houden. Het is 21 september. Timo heeft inmiddels al heren 4 geholpen en dus al een wedstrijd in de benen. Timo, Zutphen, en Wouter hebben inmiddels al heren 2 geholpen en dus al een wedstrijd in de benen. Want zo ziet de herenlijn er dit jaar uit. Een beetje als een Bell Curve. Heren 2: Leuk niveau, leuk team, 7 man. Heren 3: Leuker team, 13 man. Heren 4: Leuk team, 6 man. Hier en daar zullen wij dit jaar dus ons best doen om het tweede en het vierde te helpen. Daarvoor is zelfs een, blijkbaar niet al te intuïtieve, semi-automatische spreadsheet opgesteld om bij te houden wie, waar, wanneer, en hoe vaak meespeelt.

Enfin, terug naar onze wedstrijd. Ondanks dat het vijfkamp in Wormer twee weken eerder een aardig beeld gegeven had van de competitie, was het nog altijd niet echt duidelijk wat we konden verwachten. Speler/coach Ronald de Boer volbracht de eerste moeilijke taak – het bepalen van de starting six – glansrijk. De eerste set werd redelijk gemakkelijk gewonnen. De tweede ook. In de derde set lijkt het ineens mis te gaan. Bij een achterstand van 5-11 neemt Mark Bos zijn positie achter de achterlijn in. Onder stijgend vocaal geweld wordt de passlijn van Move volledig het bos in gestuurd. Binnen no-time staat er dan ook weer een comfortabele 13-11 op het scorebord. En zo is het grootste gevaar van de wedstrijd geweken.

Al met al kunnen wij, en met ons heren 2 en heren 4, dus terugkijken op een geslaagde opening van het seizoen. Aankomende zaterdag spelen wij in Enkhuizen op een tijd dat er normaal gesproken alleen nog maar jeugd teams spelen. Komt allen kijken in Enkhuizen waar wij onze degens zullen kruisen met Madjoe.

Foto’s: Gilbert Bronkhorst