Wedstrijdverslag Dames 1 zaterdag 23 november

Afgelopen zaterdag 23 november, nam Zaanstad Ds 1 het op tegen Volley Tilburg Ds 1.

Eindelijk konden we dan beginnen met de wedstrijd en gingen beide teams er meteen vol tegen aan. Het begin van de set ging redelijk gelijk op. We stonden op 8-8 wanneer er een goeie service serie van Tilburg onze kant op kwam. Helaas krijgen wij deze niet helemaal onder controle en komen we 18-10 achter. We komen nog terug tot 21-16, maar hebben moeite met het hoge blok van Tilburg. In het einde van deze set proberen we nog door middel van veel energie punten te maken, maar deze set verliezen we helaas met 25-16.

De tweede set beginnen we weer vol goeie moed en gaan we er weer vol tegen aan! Ook nu blijft het gelijk opgaan, maar blijven we net een paar puntjes achter lopen. Bij 5-7
worden er een paar wissels uitgevoerd en worden er weer mooie aanvallen gecreëerd! Jirrin Schut weet met een paar mooi diagonaal geslagen ballen het hoge blok te omzeilen en keihard te scoren! Sarah Daalderop stond behoorlijk wat ballen te scoren en ook Jill Cornet scoorde mooie punten door het midden, waardoor we spanning hoog bleef! De stand gaf al aan dat het in deze set dicht bij elkaar lag, want het gaat steeds gelijk op! Vanaf 22-22 word er steeds om en om een punt gescoord. Dit gevecht gaat door tot dat, helaas voor ons, Tilburg het laatste punt scoort. Met 28-26 verliezen wij helaas ook net aan de tweede set.

In de derde set beginnen we eigenlijk meteen al met een achterstand van 11-6. En in deze set bleven we eigenlijk de hele tijd achter de feiten aanlopen. Er werd van alles geprobeerd, van smashen tot tippen en andere slimme balletjes. Maar aan de andere kant van het net werd veel verdedigd, en kregen wij de ballen niet op de grond. We kwamen op een achterstand van 20-13 en kwamen dit niet meer te boven. Wij verloren deze set met 25-17.

De vierde set begonnen we het met de inzet om toch een punt mee terug te nemen naar Zaandam. We begonnen dan ook vol goeie moed. Er worden mooie ballen gescoord vanaf onze kant, maar ook vanaf de kant van Tilburg. Inge Oudejans komt het veld in en maakt meteen een paar punten vanaf de service lijn. Waar we eerst 6 punten achter staan, bij de stand 19-14, komen we nu steeds dichter bij en is het verschil opeens nog maar 2 punten. We komen op een stand van 21-19, en word er hard gevochten voor elk punt. Maar ondanks ons harde werken en mooie punten, verloren wij helaas deze set met 25-19.

Aankomende zaterdag gaat Zaanstad ds 1 naar Panningen om daar tegen VC Olympia ds 1 te spelen! De week daarop (7 dec) spelen we weer thuis om 18:15! Hopelijk zien we u dan!

Kyra Brandt