Wedstrijdverslag Dames 1 – VCN

Het jaar is uitstekend begonnen voor ons! Waar moeten we beginnen? Vorige week hebben we goed gespeeld tegen Ledub, alles wat erin zat moest er worden uitgehaald, maar we kregen er een mooie winst voor terug! Dit wilden we natuurlijk wel doorzetten in de volgende wedstrijd tegen VCN, waar wij nog een appeltje mee te schillen hadden. VCN had ons de vorige keer erg goed onderdrukt wat leidde tot een 3-1 winst voor hen. We waren gebrand om deze wedstrijd naar ons toe te trekken.

Met een goede voorbereiding zijn we de wedstrijd ingegaan. In deze voorbereiding heeft onze passer loper Femke een paar mooie tekeningen gemaakt die ons moesten uitleggen hoe we de wedstrijd naar onze hand moesten trekken. Al zag Femke er heel bijzonder uit tijdens de voorbereiding. Zwart bleek haar beter te staan dan donkerblauw. Ditzelfde gold voor Jirrin die vond dat grijs wel haar kleur was. Na de wedstrijdbespreking doken we de kleedkamer in om muziek te luisteren op onze discobox, echter waren we de box ook kwijt voor 10 min en toen we hem vonden was die niet opgeladen. De wedstrijd had dus een goed begin!

De eerste set was een set van veel hartverzakkingen aan beide kanten. We begonnen deze set met Kyra, Sarah, Lisa, Jill, Luke en Femke. We pakten al gauw een 5 punten voorsprong, maar VCN kwam al snel terug waarnaar het gelijk opging. Er werd gestreden voor deze set met bloed, zweet en tranen. Servicedruk van beide kanten en veel aanvallend geweld van beide kanten. Halverwege de set werden Lisa de Groes en Jirrin erin gewisseld. Lisa wist de gezusters Schut uitstekend te bedienen, maar helaas konden we de set niet naar ons toetrekken. We verloren de set met 28-30.

De tweede set waren we gebrand en kwamen we met veel servicedruk van onder andere Jill, Luke en Jirrin. De servicepass werd uitstekend gebracht en er zat vuur in onze aanval. Hierdoor namen we al snel een voorsprong van 17-13. Dit konden we doordrukken in een setwinst van 25-18.

De derde set ging weer gelijk op. Het was een set van veel wissels aan onze kant. Vaak een dubbele wissel waar Inge er goed in kwam, haar blokjes meepakte, maar ook heel goed de ballen op andere manieren op het lichaam liet vallen. Het was een set waarin de pass goed uit de voeten kwam en Jirrin die afmaakte vanuit alle rare hoeken en gaten. Een set waarin spelverdelers snel spel lieten zien. Een set waarin Lisa Hagemeijer veel blockjes had, maar Jill ook. We namen snel weer een voorsprong, maar VCN kwam weer goed terug. Het ging daarna de hele tijd een beetje gelijk op en er ontstond paniek. Femke kwam er daarna in voor Luke die de rust bracht in het veld. We trokken de set naar onze hand met 25-22.

De laatste set gingen wij net zo in als de tweede set. We wilden gelijk de druk erop zetten en de wedstrijd naar ons toetrekken. Dit gebeurde aan de hand van servicedruk van onder andere Lisa de Groes, Jirrin en Femke. We stonden voor, maar kwamen gauw weer gelijk. Door de service reeks van Jirrin (3 aces achter elkaar) kwamen we los en Femke bevestigde dit ook nog een keer met haar servicereeks op het einde van de set (24-15). Na een punt van VCN en een time-out van Renée werd er in het net geserveerd en hadden wij de wedstrijd gewonnen!

Hierbij willen we jullie uitnodigen om te kijken of we dit kunnen doorzetten in Velden! Verder willen we ook Jet bedanken dat ze paraat stond om in te vallen! Tot de volgende keer!