head1

Wedstrijdverslag Dames 1 – 8 februari 2020 

Na een reeks van mooie overwinningen was het op zaterdag 8 februari tijd om aan te treden tegen de koploper SOMAS/Activia. 

In een mooie zaal met veel publiek gingen we goed van start. We namen veel risico om te proberen deze sterke tegenstander onder druk te houden. Dit lukte aardig. Verderop in de set kregen we een serie tegen. Na een dubbele wissel, een andere passer-loper en een andere libero lukte het ons helaas niet meer om deze set nog naar ons toe te trekken en ging deze met 25-22 naar de tegenpartij. 

Door naar de tweede set met dezelfde opstelling als het einde van de eerste set. Ook in deze set ging het lang gelijk op doordat bij vlagen het mooie spel van de afgelopen weken weer zichtbaar was waarbij de pass goed onder controle was, de aanvallers goed bediend konden worden en er mooie punten werden gescoord door de passer-lopers. Helaas liep SOMAS rond de 20 een aantal punten uit. Nu was het tijd om alles op alles te zetten deze set te winnen. Door goed te serveren en met elkaar hard te werken wonnen we deze set met 25-27. 

Ook in de derde set werd er hard gewerkt aan beide kanten van het net en gingen de punten lang zij aan zij. Helaas hadden wij te weinig antwoord op de goede aanval en blokkering van SOMAS en dus ging deze set met 25-22 naar de tegenstander. 

De vierde set, de laatste kans voor ons om langszij te komen en eventueel de wedstrijd te kunnen winnen. Ondanks de vele goede aanvallen aan onze zijde wist SOMAS door goed te blokkeren en te verdedigen alles bij hen van de grond te houden waarna ze de rally vaak in hun voordeel wisten af te sluiten. Door aan onze zijde een kwalitatief goede eindsprint in te zetten met een aantal mooie services en side-outs wisten we op gelijke hoogte te komen met SOMAS, 23-23. We hebben gevochten voor wat we waard waren maar helaas eindigde de set met 26-24 voor SOMAS. We moesten het verlies voor lief nemen. We hebben de koploper gedwongen alles uit de kast te halen en geducht tegenstand gegeven waardoor we Sint Anthonis hebben verlaten met 1 punt. 

Deze week gaan we weer hard aan het werk op de trainingen en hopen we volgende week om 15.30 tegen Bende Services Thor in Bergambacht alle punten mee naar huis te nemen.

Fleur

 

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU