Wedstrijden in tijden van corona

Gelukkig kunnen we in deze tijden van corona weer volleyballen. Helaas betekent dat niet dat iedereen zich vrijuit kan bewegen binnen de hal gedurende wedstrijddagen / Zaanstad-dag.

Als bestuur leggen we de prioriteit bij het spelen van de wedstrijden. En dan zijn er al heel veel mensen in de hal, zeker op het moment dat er een rondewisseling plaatsvindt. Om alles zo goed mogelijk te kunnen reguleren en wedstrijden te kunnen blijven spelen, heeft het bestuur besloten geen toeschouwers toe te laten bij de wedstrijden op de vrijdagavonden en zaterdag overdag. Dit geldt jammer genoeg ook voor Zaanstad-dag, zaterdag 12 september.

Het verzoek aan de teams is om zo laat mogelijk en omgekleed naar de hal te komen, zo min mogelijk gebruik te maken van de kleedkamers en spoedig na afloop van de wedstrijden de hal te verlaten. Vooralsnog blijft onze kantine gesloten. Wel zal er een uitgiftepunt zijn om even een flesje drinken of een snack te kopen.

Alleen op zaterdagavond bij de thuiswedstrijden van heren-1 en dames-1 is er beperkt toegang voor publiek van maximaal 100 personen. Hiertoe moeten ALLE toeschouwers zich van te voren registreren via de website, zodat we weten wie er in de hal zijn. Registratie is mogelijk via www.vvzaanstad.nl vanaf 12.00 uur op de dinsdag vóór de wedstrijd.

En natuurlijk blijven voor iedereen – spe(e)l(st)ers, begeleiders, vrijwilligers en publiek – de algemene richtlijnen gelden:

•       Bij (milde) klachten of ziekte blijf je thuis en laat je testen
•       Was je handen, bij de ingang/uitgang van de hal staat een dispenser
•       Houdt je aan de aangegeven routes in de hal
•       Let op: de ingang voor volleybal is bij de zij-ingang van de Koog, dus even langs de hal lopen
•       Houd 1,5 meter afstand (behalve dus tijdens het spelen in het veld)

Op deze manier hopen we de komende tijd te kunnen blijven volleyballen!