Volleyballen met coronatoegangsbewijs

Sinds zaterdag 6 november is voor toegang tot sporthallen een coronatoegangsbewijs verplicht voor alle sporters en publiek van 18 jaar en ouder. We zijn blij dat we kunnen blijven volleyballen, maar de nieuwe maatregelen brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Het betekent namelijk dat op iedere trainingsavond en wedstrijddag iedereen die de sporthal binnenkomt gecontroleerd moet worden op een coronatoegangsbewijs. Dit vraagt natuurlijk veel van de vereniging, maar zonder jullie hulp kunnen we niet blijven trainen en spelen!

Bij trainingen vragen we de trainers om deze taak op zich te nemen. Iedere trainer controleert daarbij zijn eigen team en eventuele toeschouwers. Iedereen kan de app ‘Scanner voor Coronacheck’ downloaden en gebruiken.

Voor wedstrijddagen zijn we op zoek naar vrijwilligers om bij de ingang te controleren! Wil jij eraan bijdragen dat we kunnen blijven volleyballen? Meld je dan via corona@vvzaanstad.nl.

Op de pagina met veelgestelde vragen van het NOC NSF vind je een overzicht van de regels. Hier vind je ook dat het coronatoegangsbewijs niet geldt voor trainers, coaches, scheidsrechters en andere vrijwilligers.

Uiteraard houden we de komende weken alle ontwikkelingen in de gaten. Daarnaast houden we contact met sportbedrijf, gemeente en andere verenigingen.

We realiseren ons dat de nieuwe maatregelen voor lastige situaties kunnen zorgen. Toch hopen we dat iedereen met plezier blijft volleyballen!