Vertrouwenscontactpersonen stellen zich voor

Natuurlijk vinden wij het als vereniging belangrijk dat iedereen bij ons op een veilige manier kan sporten. In de #zaanstad2020 projectgroep ‘de veilige sportomgeving’ werken onze vertrouwenscontactpersonen Inge Oudejans en Jos Blakenburg daar samen met anderen hard aan. In dit bericht krijgen Inge en Jos een gezicht, zodat iedereen weet wie ze zijn. Zit je ergens mee of wil je iets kwijt: stuur een email naar Inge en Jos via vcp@vvzaanstad.nl. Ze zullen dan snel contact met je opnemen.

Ik ben Jos Blakenburg. Ik speel al volleybal vanaf mijn 14de en thans in het “krasse knarren” team van heren 5. Ruim 32 jaar ben ik inmiddels huisarts in Assendelft. Ik ben vertrouwenscontactpersoon (VCP) binnen de vereniging. Wat dat precies inhoudt kun je hieronder lezen. Als huisarts ben ik wat zuinig op mijn geheime mobiele nummer, maar via de mail ben ik makkelijk bereikbaar!

Mijn naam is Inge Oudejans. Ik speel nu al weer langer tijd bij Zaanstad, waarvan twee jaar dames 2 en daarna in dames 1. Met mijn beroep als verpleegkundige ben ik naast de zorg/medische taken ook vaak in gesprek met patiënt en contactpersonen. Ik ben laagdrempelig bereikbaar via de mail: ingeoudejans@hotmail.com en via mijn telefoonnummer: 06-20264981.

Wat doen wij als vertrouwenscontactpersonen ?

• Hij/zij kan je helpen als je op een seksuele of andere manier wordt lastig gevallen.
  • Hij/zij kan je adviseren hoe je het best met je klacht om kan gaan en weet waar je terecht kunt.
  • Hij/zij adviseert het bestuur bij het creëren van een veilig sportklimaat.