Goede Serie

Er was vertraging alom. File voor de Coentunnel. Sprinters die niet sprinten. Vanuit zowel Noord – en Zuid-Nederland leken bovennatuurlijke krachten erop gebrand om de Zaanse equipe te verhinderen op tijd te arriveren in Culemborg. En het scheelde niet veel of Zutphen en Jesse hadden pas de tweede set kunnen starten. Maar gelukkig. Zutphen kwam net op tijd binnen wandelen en niet lang daarna struikelde ook Jesse incognito de zaal binnen. Goede tijden!

Dat betekende dus dat René mocht starten als libero. En dat was goed nieuws, want René’s vinger is nog altijd een beetje gek en pijnlijk. Dus, Oppassen!

Shot stond natuurlijk niet voor niets eerste. Echter waren wij het die stoutmoedig de leiding namen. Met een sterke service en goede passing werd de set relatief eenvoudig bijgeschreven op onze conto. Tot zo ver: het perfecte plaatje!

De tweede set was een stuk spannender. Onze servicedruk daalde en dat zorgde ervoor dat Shot het beste van het spel kreeg. Met een verschil van 4 punten gingen ze er vandoor met de tweede set. Zoals ze zeggen: Sam Sam!

Ook in de derde set speelden we erg degelijk. Maar, de Culemborgse formatie hield ook haar niveau vast. Zoals gezegd, ze stonden niet voor niets eerste. Ook nu liepen wij regelmatig achter de feiten aan. Had de servicedruk iets hoger gelegen dan was de situatie omgekeerd geweest en hadden we 1-2 voorgestaan. Maar dat was dus helaas niet het geval. Tijd om ons te herpakken. Adem in, adem uit!

Met Zutphen als pinch-hitter startten we de vierde set. Het was een soort David vs Goliath. Met verve werd er aangevallen, geblokkeerd, geserveerd, verdedigd, en gepasst. Huinen scoorde weer zonder enige moeite en ook op midden werden er de nodige punten gepakt. Op het naastliggende veld verzamelden zich inmiddels teams waarvan de wedstrijd al over was. Met elk punt werd de sfeer verhoogd. Er werd gezongen er werd gejoeld. Van God los!

De vijfde set was niet lang spannend. Aan Zaanse zijde werden met iets teveel fouten gemaakt. Shot, daarentegen bleef constant. Na vijf sets bleef de winst in Culemborg. Eerlijkheid gebied echter te zeggen dat wij meer punten gescoord hebben over de hele wedstrijd. We waren dus erg aan elkaar gewaagd. Dus gingen we met een tevreden moment de kantine in. Onderweg naar morgen!

Marc

Foto: Gilbert Bronkhorst