sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Verslag Holland Top Toernooi

Meiden behalen mooie tweede plaatst

Op zondag 22 april was het zover, de derde dag van Holland Top Jeugd. Meiden A van Zaanstad was met 7 sterk aanwezig. Het team bestond uit Jill Cornet, Luna Brandt, Jet Schrijvers, Tamara Seitner, Elisah Cay, 

Merel Krijgsman en Coco de Brouwer. De eerste wedstrijd zou tegen Irene moeten worden gespeeld. MA1 had echter zaterdag al tegen Irene gespeeld en als enige uit de competitie een setje weten te bemachtigen. We waren er klaar voor om dit nog een keer te doen. We begonnen de wedstrijd vol enthousiasme en streden voor ieder punt. Zo wonnen we de eerste set! Tijdens de tweede set werden veel fouten gemaakt die niet nodig waren. We konden ons niet herpakken, waardoor we de tweede set verloren. Er moest nu nog een derde set worden gespeeld.We hadden één doel. Winnen!! Ieder punt werd afgemaakt, de verdediging stond op scherp en zo wonnen we de derde set. Door deze winst waren we nog steeds in de race voor de plaatsen 1 t/m 4.

De tweede wedstrijd moest tegen Compean worden gespeeld. Zoals de meeste mensen wel weten is er sprake van enige rivaliteit tussen de clubs. Ook deze wedstrijd stond onze verdediging klaar om alle ballen van de grond af te halen en was de setter klaar om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. We waren gedreven en wonnen zowel de eerste als de tweede set! Zonder dat we het realiseerde, hadden we onszelf hierdoor in de finale geplaatst.

Na zo’n twee uur wachten was het zover, de finale. We moesten tegen de club Vives spelen voor de eerste of tweede plaats. Al tijdens het inspelen realiseerde we ons dat we het misschien nog moeilijk zouden gaan krijgen. Er was namelijk veel lengte in hun team aanwezig. We begonnen de wedstrijd zoals we alle andere wedstrijden ook begonnen, klaar om voor ieder punt te vechten. Onze verdediging en blokkering, hoe gedreven deze ook was, was niet opgewassen tegen de meeste aanvallen van Vives. We gingen echter niet zonder strijd onder. Iedere kans die we kregen, grepen we aan om punten te scoren. Zo verloren we helaas beide sets aan Vives. Maar we keerden wel terug met een tweede plek op zak. 

We zouden graag Jill en Luna willen bedanken voor het meespelen. Maar voornamelijk willen we onze coach Karin bedanken, want mede door haar zijn wij tweede geworden. 

Overige teams

Zaanstad was niet alleen bij de meiden A vertegenwoordigd, maar ook bij de jongens A en meiden C kwamen er teams in actie. Ook de jongens A heeft een mooie tweede plek weten te bemachtigen en de meiden C zijn als 4e geëindigd. Al met al dus mooie resultaten! 
Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU