Verslag: Heren 4 en het verborgen geheim

Na voor de herfstvakantie onze eerste 0-4 nederlaag te hebben moeten incasseren in Edam, moest een weekje rust zorgen voor een opwaartse lijn na de vakantie. Helaas is het eerste blessuregeval bekend en omdat wij met een miniem aantal spelers de wei in gestuurd zijn, komt het aan op creatief posities invullen en veel invallers regelen. Gelukkig kunnen we aanspraken maken op de jeugd van heren 3 en zodoende genoeg mensen op de been krijgen.

Simokos H1 kwam vrijdag 2 november naar de Koog. Naast het eerste blessuregeval kon ook Robbert zich niet in de Koog melden. Hierdoor moesten we dus opzoek naar 2, maar iig 1 invaller om 6 man in het veld te krijgen. Daan W. zullen vanaf nu geen invaller meer noemen maar gewoon als 8ste teamlid vermelden. Ook Job mag deze titel wat ons betreft aannemen, maar die kon helaas de 2de niet. Gelukkig is daar nog Daan H. (oudere jeugd uit heren 3). Daan H. kon semi-geblesseerd niet aanvallen, maar bood wel zijn diensten aan als libero en met Bastiaan als passer loper konden we toch met 7 man beginnen aan de wedstrijd. De starting 7 en gelijk de opstelling voor de gehele wedstrijd. Bastiaan (PL), Wietse(PL), Pim(M), Wouter(M), Mark(SP), Daan W.(Dia) & Daan H(Keeper).

Ondanks de creatieve opstelling kwamen we fanatiek uit de startblokken. Serverend werd Simokos onder druk gezet en we hielden de gehele set een gaatje van 3 a 4 punten. Boven de 20 was het verzet van Simokos definitief gebroken en ging de setwinst naar ons, 25-19. De 2de set: geen verrassingen uiteraard in de opstelling en de ingeslagen weg doorzetten. Het gewenste gaatje van 3 punten kwam er dit keer niet en met name de middenaanval van Simokos scoorde meer punten dan ons lief was. Deze set werden er ook de meeste service en communicatiefouten bij ons gemaakt wat resulteerde in een gelijk opgaande set die Simokos dan ook uiteindelijk met 24-26 won.

In de derde set wisselenden Daan W en Wietse van positie en werd de 3de set begonnen. De communicatie werd hersteld en de servicefouten bleven nagenoeg achterwege. Hoogtepuntje van de set (en illustratief voor de gehele wedstrijd qua inzet); een slechte pass, gevolgd door een nog slechtere set up die eindigde bij de servicepositie van Heren 5 (jawel het veld naast ons), die Bastiaan nog bijna tot tactische bal in het veld bij Simokos wist te krijgen. Verder een kopie van de eerste set? Jawel en zelf nog beter uitgevoerd. Simokos wist niet boven de 15 uit te stijgen ditmaal, 25-15. Ondanks de ervaringen in set 1,2 en 3 wisten we het in de 4de set toch nog spannend te houden. Simokos bleef wederom bij, kwam langszij en had een kleine voorsprong. Op tijd waren wij weer bij de les om pas boven de 20 het definitieve verschil te maken, 25-22. Een knappe en verdiende overwinning. Volgende week wacht een treffen met het evenhoog geplaatste Dinto.