Vereniging

Over VV Zaanstad

Historie

Volleybal Vereniging Zaanstad is in 1992 ontstaan uit een fusie van Zaan 69, Molenwiek/C en Argus. Deze drie toonaangevende verenigingen hadden elk hun eigen sterke punten die ze hebben gecombineerd in de fusievereniging. Deze fusie heeft geresulteerd in een van de grotere verenigingen van Nederland welke zich al jaren handhaaft in de hogere regionen van de competities. Volleybal Vereniging Zaanstad is de grootste volleybal vereniging in de Zaanstreek en kan onderdak bieden aan een ieder. De vereniging biedt mogelijkheden voor topsport, breedtesport en jeugdvolleybal.

Niveau

Zaanstad Heren 1 speelt in de topdivisie, het 1 na hoogste niveau in Nederland. Dames 1 komt uit in de eerste divisie. De overige teams sluiten hier qua niveau goed bij aan: heren 2 speelt in de 3e divisie. In de regionale competitie heeft VV Zaanstad in vrijwel elke klasse teams vertegenwoordigd: dus ben je een (aanstormend) topper of wil je graag met vrienden of vriendinnen in een team, kom een keertje vrijblijvend en gratis trainen bij Zaanstad en we gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn!

Jeugd

De jeugdafdeling is toonaangevend. Regelmatig levert deze talenten voor onze eigen topteams, maar ook voor eredivisie teams en in enkele gevallen zelfs voor nationale teams (zowel bij de jeugd als in het A-team). Volleyballen kan al vanaf een jaar of zes, maar ook als je wat ouder bent kunnen wij meestal wel een team voor je vinden waar je bij kunt aansluiten. Wil je een keer proeven of het volleybal iets voor jou is, dan word je in de gelegenheid gesteld om een drietal trainingen mee te ballen. Aanmelden voor deze proeftrainingen kan via de JTC, adressen kun je vinden onder Vereniging en vervolgens Bestuur en commissies. De JTC kan aangeven op welke tijden je kunt gaan meetrainen. Daarnaast vind je onder het tabblad Jeugd de trainingsindeling en trainingstijden voor dit jaar. Mocht je al een aantal jaar volleybalervaring hebben dan kun je kijken op welke avonden de teams op jouw niveau trainen. Vervolgens uiteraard toch even contact opnemen met de (J)TC om te informeren of er inderdaad mogelijkheden zijn om mee te trainen.

Thuishonk

De thuishal van Volleybal Vereniging Zaanstad is het Topsport Centrum de Koog in Koog aan de Zaan en de thuisspeeldagen zijn de vrijdagavond en de zaterdag: de teams t/m regiodivisie spelen op de vrijdagavond en de jeugdteams en seniorenteams in de nationale divisies spelen op de zaterdag. De wedstrijden op zaterdag worden altijd afgesloten door Heren 1 en Dames 1. Kom gerust eens kijken de toegang is gratis.