Vedetten vs Talenten

Thomas Acda en Paul de Munnik bezongen de mooiste dag van de week al in 2002. Toen zelfs wij nog jong(er) waren. Ongeveer de leeftijd van onze tegenstander (de jongere generatie in ons team uitgezonderd). De tegenstander zal zich misschien wel zo gevoeld hebben. Misschien dachten ze wel, terwijl ze naar hun vriendjes keken; hier gaan we heel wat beleven. En dat gingen ze.. En dat gingen ze.

De communicatie voorafgaand aan de wedstrijd was matig te noemen. Of nee. Niet de communicatie per se. Het was meer de afstemming. Dit bleek echter geen voorbode voor de wedstrijd zelf. Eenmaal omgekleed in de zaal werd er semi-nonchalant een balletje gespeeld. Als Inter Rijswijk de zaal betreedt blijkt al gauw dat we te maken hebben met de talenten van de vereniging. De gemiddelde leeftijd ligt in ieder geval beduidend lager dan bij ons. Een ander opvallend verschil is dat wij met zeven man sterk verschijnen, terwijl er aan de overkant een leger aan wissels beschikbaar is. Maar, om vrij naar Henny Huisman te spreken: we laten ons niet kisten, we gaan gewoon maar door.

We mogen vrijuit spelen. Er wordt sterk geserveerd. De pass komt netjes aan. En Timo kan dus naar hartenlust verdelen. Zeer ontspannen wordt er een 25-16 neergezet. De eerste set is binnen.

Over het algemeen komt er niet veel lawaai van de overkant. Van onze eigen kant ook niet trouwens. Maar wij zijn daar vrij stabiel in. Wanneer de ploeg uit Rijswijk echter een aantal punten op rij weet te scoren dan is dat duidelijk hoorbaar. Zo komt het dat de tweede set beduidend spannender wordt dan de eerste set. Desalniettemin wordt ook deze set gewonnen door de mannen van de Zaanstreek. 25-22.

Voor set drie verwijs ik u graag terug naar de derde alinea.

Voor set vier zou ik ook terug kunnen verwijzen naar het verslag over de tweede set. Het werd echter, u houdt het niet voor mogelijk, nog spannender! Aan de overzijde wordt de pipe vaak opgezocht. Met een reden, want daar staat de scorende man regelmatig. Als hij aan het net staat, dan krijgt hij daar overigens veelvuldig de bal. Daar staat tegenover dat onze aanval op enkele momenten lijkt te stokken. Maar, met alle ervaring (lees: leeftijd) die we hebben, weten op het nippertje de set te winnen en Rijswijk met zonder punten naar huis te sturen.

Wij zijn blij met onze eerste 4-0 winst dit seizoen. Dit is echter niet de minste tegenstander die we tot nu toe gehad hebben. Althans, dat schrijf ik op persoonlijke noot. Of dat betekent dat zij veel meer punten gaan pakken, of dat wij dus juist meer met 4-0 zouden moeten gaan winnen, dat weet ik niet. De tijd zal het leren. Komende zaterdag staat de trip naar Stolwijk op het programma. Wat? U weet niet waar dat ligt? Geeft niet. Wij ook niet!

Foto: Gilbert Bronkhorst