Over ST Zaanstad

stzaanstadGeschiedenis

De Zaanstreek is een van de traditionele volleybalbolwerken van Nederland. Mede dankzij de sponsoring van Interlance Uitzendbureau kon het eerste herenteam van Zaan ’69 in de jaren zeventig doorstoten naar de top van de eredivisie, die het tot begin jaren tachtig wist vast te houden. In de jaren daarna speelden de Zaanse verenigingen op een lager landelijk niveau. In 1991 werd besloten tot de oprichting van Volleybalvereniging Zaanstad, door een fusie van Zaan ’69, Molenwiek/C en Argus. Hierdoor ontstond een van de grootste volleybalverenigingen van Nederland, voor jeugd-, recreatief- en topvolleybal. Het eerste damesteam van Zaan ’69 promoveerde in 1984 naar de eredivisie, en speelde tien jaar op het hoogste niveau. Het eerste herenteam acteerde jarenlang op het een na hoogste niveau. In de zomer van 2011 kreeg Zaanstad Heren de kans om te promoveren naar de eredivisie. Helaas moest na vier seizoenen afscheid worden genomen van de eredivisie, maar sinds seizoen 2017-2018 acteert Zaanstad weer op het hoogste niveau. In 2016 heeft Zaanstad zijn intrek genomen in Topsportcentrum De Koog.

Om structureel topvolleybal te kunnen spelen in de Zaanstreek, werd in het voorjaar van 2012 Stichting Topvolleybal Zaanstad (STZ) opgericht, die de organisatie rond het eerste herenteam overnam van het verenigingsbestuur. Een samenwerkingsovereenkomst regelt de formele omgang tussen de vereniging en de stichting. STZ wordt gerund door een vrijwilligersbestuur, terwijl vele andere vrijwilligers het mogelijk maken om ons beste beentje voor te zetten tijdens de thuiswedstrijden. Het eerste herenteam wordt al jaren financieel ondersteund door een groep trouwe sponsors uit de regio.

Missie

STZ wil dé vertegenwoordiger en dé promotor zijn van topvolleybal voor Noord Holland. Wij willen de volleybalsport promoten door de supporters topwedstrijden aan te bieden in een gezellige ambiance. De binding met de vereniging Zaanstad is en blijft van groot belang. Samen met de vereniging zet STZ zich in voor talent scouting en – ontwikkeling voor ‘Groot Zaanstreek’, onder meer door het inzetten van gekwalificeerde trainers. Onze spelers willen wij faciliteiten aanbieden om op het hoogste landelijke niveau te kunnen presteren. Voor de sponsors, die dit mede mogelijk maken, zetten wij ons in om hun naamsbekendheid te vergroten.

STZ heeft de volgende doelstellingen:

• Sportief: kwalificeren voor de play-off wedstrijden, maximaal presteren in het bekertoernooi, maximale doorstroming van talent naar topteam(s)
  • Ambiance: Volle tribunes in een sfeervolle sporthal
  • Financieel: Sluitende begroting

Wij hopen dat onze supporters en andere belangstellenden de gang naar de topsporthal zullen vinden voor een gezellig avondje of middagje Zaanstad. De toegang voor de wedstrijden is gratis. Bezoekers ontvangen een flyer voor de wedstrijd, terwijl het sfeerteam zorgt voor een optimale stemming in de hal. Ter ondersteuning van de jeugdafdeling wordt rondom elke thuiswedstrijd een loterij verzorgd met leuke prijzen. Tot ziens in Topsportcentrum De Koog!

Op de hoogte blijven? Volg STZ op LinkedIn

//

© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch