Thuisspeelweekend in De Koog!

Op zaterdag 1 februari spelen zowel Zaanstad-heren-1 (eredivisievolleybal) als Merkala Zaanstad-dames-1 (eerste divisie) hun thuiswedstrijden. De wedstrijd van Dames 1 start deze week om 17.15 uur, heren 1 komt daarna om 20.00 uur in actie.

Ook veel andere Zaanstadteams spelen dit weekend in De Koog. De eerste teams komen op vrijdagavond al in actie. Dames 4 en 6 mogen om 19.15 uur het spits af bijten. Daarna is het om 21.15 uur de beurt aan Heren 5 en 6. Heren 6 staat op een mooie tweede plek in de tweede klasse en speelt tegen de nummer 11 Spaarnestad.

Zaterdagochtend beginnen om 10.45 uur de eerste jeugdwedstrijden. De eerste ronde bestaan uit allemaal Meisjes B teams: MB1 speelt tegen Simokos en MB2 en MB4 spelen allebei tegen Smashing Velsen ’96. De MB3 gaat om 12.30 uur verder tegen Albatros. Tegelijk spelen de MA1 en MC2. Na 3 wedstrijden staat de MA1 bovenaan in de topklasse. De tegenstander, Zovoc, staat derde.

Vanaf 14.15 uur komen de senioren in actie. Dames 3 gaat verder op jacht naar het kampioenschap tegen de nummer 6 Move D1. Dames 2 speelt tegen de nummer 1 van de tweede divisie C Armixtos D1. Dames 2 staat op een vierde plek, dus dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Tegelijk met speelt Dames 5 tegen Clam Dycke D2.

Om 16.15 uur start de wedstrijd van Heren 2. Heren 2 staat momenteel derde in de eerste divisie en speelt tegen de nummer zes VV Utrecht H1. De uitwedstrijd werd met 3-2 gewonnen door Zaanstad. Zou dit weer een spannende wedstrijd worden?

Dan is het de beurt aan Dames 1. Het vlaggenschip bij de dames speelt om 17.15 uur tegen het op tweede plaats staande Volley Tilburg. Zelf staat Zaanstad op de zesde plaats, maar het staat allemaal dicht bij elkaar. De dames hebben een uitstekende start gemaakt in 2020, met drie overwinningen op rij. Het belooft dan ook een mooie strijd te worden.

In ‘the road naar the playouts’ speelt Zaanstad-heren-1 om 20.00 uur de één na laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Draisma Dynamo. Bijzonder tintje bij deze wedstrijd is de confrontatie tussen de Noord-Hollanders Mees Blom (Zaanstad) en zijn oudere broer Wessel Blom (Dynamo). Wedstrijdsponsoren zijn Merkala en Vivaldi notarissen. De mannen starten om 20.00 uur in De Koog en de toegang is drie euro (zaanstad-leden met digitale toegangspas gratis).