Stoer volleybal – Wedstrijdverslag Heren 3

“Breng je wapens mee”, had coach Nol gezegd.

In de hoop dat iedereen begreep dat dit natuurlijk metaforisch was bedoeld wachtte coach Nol, zoals een goed coach betaamt, zijn team op in de kantine van de plaatselijke volleybalvereniging in Woerden. Eindelijk eens een vrijdagavond wedstrijd die op tijd zou beginnen. Na een paar korte begroetingen, want zeg nou zelf, wie kent gouwe ouwe Tommie Bouhuijzen nou niet, zou de mentale voorbereiding in de kleedkamer beginnen. Het strijdplan werd nogmaals doorgesproken. Het werd weer eens tijd om stoer te gaan volleyballen. Laten zien dat we willen winnen.

De eerste set was gelijk veelbelovend. Via allerlei tussenstanden werd het een uitermate spannende set die pas na de 25 werd besloten in het voordeel van de thuisploeg. Het leek er sterk op dat er hier meer te halen viel dan alleen maar een leuke pot volleybal. Bravoure leek sinds lange tijd weer de overhand te hebben in het Zaanse team. Zo nu en dan bekroop enige onzekerheid het team, maar doorgaans werd er sterk spel vertoont. Het enige dat de Zaankanters ervan weerhield om een set te winnen was het team aan de andere kant. Woerden speelde net iets beter dan wij. Waren net iets beter bij de les dan wij.

We zullen nooit weten of er een kantelpunt in de wedstrijd had kunnen zijn. Op 23-23 viel er een bal voor/op/achter (doorhalen wat niet van toepassing is) de lijn. Natuurlijk zagen de Zaanse spelers de bal in vallen. En natuurlijk zag verder iedereen dat die bal uit was. We zullen het nooit weten. Tenzij we de film terug kijken. Enfin, in de tumult die vervolgens ontstond gebeurde alles heel snel. Er werd gevraagd voor een time-out, gefloten, gevraagd voor een time-out, geserveerd, gevraagd voor een time-out, en de bal viel op de grond. 3-0 voor de thuisploeg.

De vierde set bleek uiteindelijk de minste van allemaal. Ondanks dat er alsnog aardig werd gevochten, zat het er niet meer in. Ik denk dat Woerden verdiend gewonnen heeft. Het is een prima ploeg. Voor ons is het balen dat we dit niveau niet neer kunnen zetten tegen andere teams. Daarmee kunnen we hier wel weer moed uit putten voor de aankomende wedstrijden. Speciale complimenten aan Frank Zutphen die zijn aanvoerdersrol afstond aan ondergetekende om eredivisiewaardig het veld schoon te vegen in zijn oude rol als libero. Op naar de volgende wedstrijd!