Scheidsrechters tekort

Voor onze teams t/m 1e klasse moeten wij als club zelf verenigingsscheidsrechters leveren. Daar hebben we er inmiddels een redelijk aantal van, maar we kunnen er nog meer gebruiken.
Voor teams in de promotieklasse t/m 2e divisie hebben wij een leveringsplicht bij de Nevobo voor wat betreft scheidsrechters.
Door de jaren heen zijn een aantal oudgedienden gestopt met fluiten waardoor we nu een behoorlijk tekort hebben.
Als dat niet wordt aangevuld zal de Nevobo teams van ons uit de competitie nemen. Dat willen we natuurlijk niet laten gebeuren!

Daarom een oproep aan een ieder, met name ook van de teams die het betreft, om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen.
Het is tegenwoordig mogelijk om het aantal fluitbeurten te beperken tot 6 per seizoen, en ook te kiezen om als 2e bij een 3e divisie-wedstrijd te fluiten.
Wij vragen dan ook met name de verenigingsscheidsrechters om over deze ‘move’ na te denken; per saldo fluit je niet veel meer dan nu.

In de hoop dat een aantal die overstap maken zoeken we ook weer mensen die verenigingsscheidsrechter willen worden. Hoe meer we er daar van hebben, hoe minder vaak je hoeft te fluiten. Je hoeft daarvoor niet lid te zijn, ook ouders/vrienden kunnen scheidsrechter worden.

Voor nadere informatie kun je je wenden tot onze scheidsrechterscoördinator Jacob Kalter, mobiel 06-12956001, email j.kalter4@upcmail.nl.

Bestuur VV Zaanstad