Pinky en de Blaar

Met een selectie van 12 man kun je zo nu en dan best iemand missen. De een moet naar de bouwmarkt, de ander is te fanatiek met een kaasschaaf in de keuken. Zo kwam het dus dat Zaanstad heren 3 op zaterdag 28 september rond de klok van 11:15 met 8 man “compleet” was in de Drecht in Enkhuizen. Om de verwarring gelijk maar even de wereld uit te helpen; nee wij waren niet daar om CMV teams te coachen. Onze wedstrijd – bij de senioren – stond gepland om te beginnen om 12:00. Zo heb je nog wat aan je zaterdag.

Enfin, met een libero houden we nog één wissel over, te weten Mark Bos in de eerste set. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Ondanks dat de stand redelijk gelijk op ging was de wedstrijd de eerste set niet echt spannend te noemen. Het jeugdige, althans op z’n minst jong van geest, Zaanse derde had een lichte voorsprong toen het noodlot toesloeg voor jonge Wouter. Die ook echt nog jong is. Als één van de weinigen. Een blokkeerpoging leidt tot een scheve pink. Later zal blijken dat Wouter een nogal bijzondere breuk heeft, en de komende tijd dus helaas niet in actie kan komen. We wensen hem daarmee ook veel sterkte. Als we iets positiefs kunnen halen uit deze gebeurtenis is het de kans dat hierdoor Wouter zijn alias “Blaartje” misschien kwijt kan raken. Maar, zoals iedereen weet, in het leven zijn er geen zekerheden. Of voor op een tegeltje: “Van het concert des levens krijgt niemand een program”.

Terug naar de wedstrijd. Met Wouter onderweg naar de huisartsenpost 20 kilometer verderop staan we nog maar met zeven man in Enkhuizen. De enige keuze die we hebben is dat Mark Bos zijn debuut maakt als passer loper. Lang kan hij niet van zijn nieuwe rol genieten, want na de medische time-out maakt eigenlijk alleen nog Madjoe punten in de eerste set. Snel door naar de tweede set. Bos gaat lekker terug op midden, en Ronald neemt plaats in de pass-lijn. Wat hij overigens zeer verdienstelijk doet. Ook hier gaat de stand weer aardig gelijk op. Het schijnt dat we zelfs op het punt gestaan hebben om de set te winnen. Helaas was daar Jorrit “de makelaar” Vriend. Zijn service kregen we niet verwerkt, en Madjoe bleek als er hoogste bieder met deze set vandoor te gaan.

In set drie weten we met vrij spel aan het langste eind te trekken. De pass loopt lekker. De servicedruk is voldoende aanwezig. En de ballen aan het net worden gescoord. Zo blijkt maar weer dat berichten over een goede wedstrijd een stuk lastiger is. Al doet Rene dat een stuk beter in ons volgende wedstrijdverslag, let maar op. In mijn geval: fast-forward naar set vier. Een waar spektakelstuk ontvouwt zich namelijk bij een achterstand van 20-11. Het is Timo (Hoonhout, red.) die onverstoorbaar met zijn service twee time-outs doorstaat. De pass-lijn bij Madjoe wordt helemaal gek geserveerd. En als de pass dan komt, is er niemand aan het net die het kan afmaken. Zelfs de meterslange middenman kan de Zaanse blokkade niet omzeilen. Bij een stand van 20-20 is de spanning terug in de wedstrijd. Helaas bleek dit maar voor even. Kort daarna heeft Madjoe namelijk de wedstrijd naar zich toegetrokken en houden zij 4 punten in huis.

Mark