Over alcohol in onze sportkantine

De Barcommissie houdt zich bezig met de organisatie en de uitvoering van de bardiensten. De wettelijke regelgeving en het “Bestuursreglement alcoholgebruik in sportkantines” vragen om duidelijke afspraken.

Het Bestuur van VV Zaanstad vindt het belangrijk uitvoering te geven aan de wettelijke regelgeving, en legt de verantwoordelijkheid voor de uitvoer hiervan bij de Barcommissie.
Voorbeelden van de regelgeving zijn het verbod om alcohol te schenken aan personen onder de 18 jaar en het gebruik van alcohol door barvrijwilligers tijdens een bardienst.
De barcommissie-leden (bar-verantwoordelijken) hebben online de Instructie Verantwoord Alcohol schenken (I.V.A) gevolgd en zullen deze kennis overdragen aan de barvrijwilligers.
Het zou overigens wenselijk zijn dat zoveel mogelijk barvrijwilligers (leden) deze online instructie volgen. Zij kunnen na afloop een certificaat printen/downloaden en naar de barcommissie sturen.

Wat weet je over alcohol?

Hierbij de link voor de online instructie: ivA

En natuurlijk hebben ook onze bezoekers – de leden, ouders, familie en vrienden – hun eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot alcoholgebruik. Met z’n allen maken we er een gezellige sportkantine van !

Bert Sombroek, voorzitter VV Zaanstad