Ouderavonden goed bezocht

Voorafgaand aan het begin van het volleybalseizoen 2017-2018 zijn vorige week door de jeugdcommissie van Zaanstad drie ouderavonden georganiseerd. Doel van deze avonden was om meer te vertellen over VV Zaanstad, de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging en met de andere ouders van het team van je kind kennis te maken. Onder meer kwam aan de orde het vernieuwingstraject #Zaanstad2020, de instuiftrainingen voor ouders, de nieuwe jeugdcoördinator Marc Donker en acties als Sponsorkliks, Vriendenloterij en de Grote Clubactie.

Ook werd er aandacht besteed aan het thema ‘sportief coachen’. Als jeugdcommissie vinden wij het belangrijk balans te houden tussen plezier en prestatie, om teams en individuele kinderen hierin te begeleiden en op één lijn te blijven met de ouders. Het gaat niet altijd om de vraag “En … gewonnen?”, maar ook om “En … lekker gespeeld?”. We willen graag hierover in contact hierover blijven met ouders en zij kregen de kaart ‘Zaanse manieren langs de lijn’.

Vervolgens werd er ingegaan op teamtaken als tellen, fluiten, coachen, bardiensten, loten verkopen en ballenrollen. Het lijkt misschien veel, maar vele handen maken licht werk. Daarbij is het heel gezellig om het een en ander samen te doen: Zaanstad maken we met z’n allen! Daarna gingen de ouders in groepjes per team bij elkaar zitten om onderling verwachtingen uit te spreken over het seizoen en afspraken te maken over de teamtaken.

De goed bezochte ouderavonden waren een mooie opmaat voor het seizoen 2017-2018. Voor ouders van kinderen die al lid waren een goede opfrisser en direct gelegenheid om afspraken te maken met de ouders van de teamgenootjes van je kind. Voor ouders van nieuwe leden veel informatie over de vereniging en een kennismaking met andere ouders. Heb je als ouder vragen, stel die dan eerst aan de trainer/trainster of coach. Doe dit altijd op een rustig moment, dus na een training of wedstrijd. Wil je toch nog meer weten of kom je er niet uit? Stuur dan een email naar jeugd@vvzaanstad.nl of vraag het aan één van de jeugdcommissie-leden in de zaal.

Tot slot wenst de jeugdcommissie alle nieuwe jeugdleden van harte welkom en dat zowel de kinderen als de ouders zich heel snel thuis zullen gaan voelen binnen VV Zaanstad. En voor iedereen: we gaan er met zn allen weer een heel leuk volleybalseizoen van maken.

Met sportieve groeten,

Jeugdcommissie VV Zaanstad