Onze sportkantine

Het gezondere kantinebeleid van Zaanstad
Zaanstad heeft een omgeving waar gezonder eten gemakkelijk is. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in onze sportkantine gezonder is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers. Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze.

Onze sportkantine heeft de volgende basis:

• De sportkantine biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan
    Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, snacks etc.) biedt onze sportkantine minstens één betere keuze aan. Deze betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.

• Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes
    De sportkantine hanteert de volgende uitstralingspunten:
    – Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes;
    – Bij het eten of drinken bij de kassa, staan alleen betere keuzes.

• De sportkantine stimuleert water drinken
    In onze sportkantine is water altijd beschikbaar. We bieden een watertappunt, kannen met water en/of flesjes water.

Onze ambitie
Als Zaanstad willen we graag een sportieve omgeving aan onze leden bieden met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert. Zaanstad heeft daarbij de ambitie om structureel een “Bronzen Sportkantine” te zijn:

• Het uitgestalde aanbod bestaat in elke aangeboden productgroep uit minstens één betere keuze aan.
  • De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.

Zaanstad werkt structureel aan een Gezondere Sportkantine
Het beleid laat duidelijk zien hoe de organisatie er ook op de lange termijn voor zorgt dat de kantine gezond blijft. Tevens is het één van de speerpunten van de barcommissie van Zaanstad, dat deze actief hierop let en de mensen achter de bar hierop aanstuurt. Met de barcommissie is afgesproken dat ieder jaar in januari het aanbod in de kantine in kaart zal worden gebracht met de Kantinescan van het Voedingscentrum en dat  de uitkomst zal worden gerapporteerd aan het bestuur van de vereniging.

(bericht: vv zaanstad)

© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch