Ontwikkelingen van de Zaanse teams in de promotieklasse

De tweede seizoenshelft is inmiddels in volle gang. U bent op de hoogte van het reilen en zijlen in de promotieklasse en met name van het 3e en 4e herenteam van v.v. Zaanstad. Eigenlijk alleen van het 3e, want het 4e levert geen wedstrijdverslagen aan. Jammer eigenlijk, maar gelukkig spelen we twee keer tegen elkaar, dus bent u toch een klein beetje op de hoogte, ook al is de interval erg ruim voor wat betreft de ontwikkelingen van het 4e.

De vorige ontmoeting was gedateerd op zaterdag 2 november 2019 met de titel: Derbie der derbies. Heren 4 zat rond die periode niet echt in een flow en dat was terug te zien in de resultaten. De degradatiestreep was constant dichtbij en mondjesmaat werden er punten gesprokkeld bij de andere teams uit de competitie. Uit de eerste helft wisten zij 20 punten te verzamelen. Heren 3 kon zich daarentegen bovenin de ranglijst positioneren door 46 punten bij elkaar te gymmen.

Hoe was de situatie op de beruchte donderdagavond 6 februari 2020 dan, hoor ik u denken. Nou, Heren 4 was ineens het te kloppen team. Van de vier wedstrijden die zij in 2020 al speelde voordat Heren 3 op bezoek kwam werden er ook vier gewonnen. En niet tegen de minste tegenstanders. Zo werden er uit de onderste regionen tegen VVW en Alvoco 7 punten opgehaald en pakte zij nog eens 7 punten tegen het in de top-3 spelende Madjoe en Dinto. Zou 2020 een competitie op zich zijn, dan stonden zij gewoon 2e, achter, u raadt het al: de mannen van het 3e. Eigenlijk stond er dan ook gewoon een belangrijk duel op het programma. En dat wist het 3e en dat hebben ze geweten ook.

Ondanks de wat ontspannen sfeer bleek al snel dat er wel degelijk strijd geleverd werd en dat het 4e in staat was om punten af te snoepen van het 3e. Met een ietwat gevarieerde opstelling waarbij Ronald op de passer-loper plek stond en Frank het libero shirt droeg begon men onwennig aan de wedstrijd. Een minimale voorsprong kon gehanteerd blijven en vooral serverend werd het verschil gemaakt wat resulteerde in een 20-25 setwinst. In set twee liet het 4e het even lopen, want het waren vooral de eigen fouten die deze set cadeau deden aan het 3e. Een 12-25 zorgt voor een 0-2 voorsprong. Maar de ommekeer was aanstaande, de servicedruk van Wouter en Daan werd de passlinie van het 3e teveel en aanvallend konden er daardoor niet voldoende oplossingen gevonden worden. En ondanks de wissels die Ronald doorvoerde kon er niet voorkomen worden dat het 4e de welbekende derde set verdiend binnensleepte door het setpunt op 27-26 te maken. Ook de vierde set bleef lang gelijk opgaan, maar nu brachten de wissels wel het gewenste effect en de knak in vertrouwen was bij het 4e halverwege de set te horen. Hard gestreden maar het was niet voldoende om er een vijfde set uit te slepen ondanks de verwoede aanmoedigingen vanuit het publiek.

Voor de neutrale toeschouwer uiteindelijk een prima potje waarin het 4e hun huid duur verkocht. Heren 3 stevent verder af op het aanstaande kampioenschap met 9 punten voorsprong op de nummer 2. En als Heren 4 zo door blijft volleyballen, zullen ze de competitie netjes in de middenmoot afsluiten. Heren 3 speelt pas weer op donderdag 5 maart tegen VCC. En Heren 4 hoeft pas op vrijdag 6 maart weer aan de bak! Tot dan!