Mooi Cool(e) Moves Volleybal (CMV) bij VV Zaanstad in 1e seizoenshelft.

Dit jaar zit de 1e seizoenshelft er bij het CMV halverwege november 2019 alweer op met resultaten waar we als vereniging trots op mogen zijn.

Als VV Zaanstad zijn we in elke klasse van niveau 4 tot 6 vertegenwoordigd geweest en hebben wij onze jeugd in de leeftijd van 6 tot 12 jaar veel (spel)plezier kunnen bieden. Met in niveau 5 én niveau 6 een jongensteam en 1 of meer meisjesteam(s). Onze allerjongsten vormden samen een N4.1-team en waren met een gemiddelde leeftijd van 6 jaar ruimschoots het jongste team in de gehele CMV-competitie én wonnen zelfs een setje. Super leuk en wat waren ze enthousiast.

Behoudens ons allerjongste team, waar meedoen voor de ervaring het doel was, waren al onze teams competitief. Soms win je én soms verlies je… het mooie van sport. Wat opviel is dat onze CMV-jeugd tot de technisch vaardiger teams behoorden. Compliment aan de train(st)ers die wekelijks met onze jeugd aan de slag zijn. Keep up the good work!

In de 1e helft komen, in de CMV-categorieën niveau 5 en 6, de kampioenen van… VV Zaanstad!

Om te beginnen de N5.1-jongens. Deze jongens, met talentjes variërend in een leeftijd tussen de 7 en 12 jaar, hebben in de competitie geen enkel setje weggegeven en speelden keurig verzorgd volleybal met bonuspunten bij het spelen in 3-en. Jongens, blijf vooral zo netjes en verzorgd volleybal spelen. In de 2e seizoenshelft zou meer uitdaging voor dit team wel héél fijn zijn. Maar, ga er maar aan staan… zelfs AJAX en FC Barcelona verliezen soms van een op papier makkelijke(re) tegenstander de wedstrijd. Onze jongens mooi niet. Grote klasse jongens!

En dan de meisjes van N6.1. Een deel werd vorig jaar in niveau 5 al kampioen. De meiden lieten zich zelden meeslepen in ‘ping-pongen’ en speelden keurig verzorgd en in 3-en spelend volleybal waarbij veel ballen regelmatig inclusief aanvalsaanloop gesmasht werden. Ook zij zijn dik verdiend kampioen geworden, wat gevierd werd met een héérlijk taart van de woensdagtrainster van de meiden. Súper lief Marloes, bedankt! De taart werd gedeeld met de directe concurrent Compaen om hen te bedanken voor ‘de onderlinge strijd’ om de titel.

De 1e competitiehelft zit erop. Op naar hopelijk een 2e seizoenshelft met wederom een goede sfeer, veel (spel)plezier en mooi volleybal net zoals in de 1e seizoenshelft.