Nieuwsbrief VV Zaanstad voorjaar 2021

Compensatie contributie
Zoals eerder aangegeven zal in de komende weken het 2e deel van de compensatie op de contributie worden uitgekeerd. Hoewel nog niet alle zaken betreffende zaalhuur en een beroep op de regelingen definitief zijn, vindt het bestuur het verantwoord om opnieuw 25% van de (geheel) betaalde contributie te compenseren.
Het bedrag zal worden overgemaakt op het bij ons bekende rekeningnummer.

Eerder heeft een aantal leden al aangegeven af te zien van compensatie, ter ondersteuning van de vereniging. Wij zijn hier heel dankbaar voor!
Mochten er leden zijn die nu alsnog af willen zien van deze compensatieronde, stuur dan s.v.p. even een mail naar info@vvzaanstad.nl.

Voorbereidingen seizoen 2021-2022
We gaan er toch echt van uit dat we komend seizoen weer kunnen gaan volleyballen, dus de voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang.
We zijn bezig met de zaalinhuur voor zowel de trainingen als de competitiewedstrijden. Zo mogelijk gaan we eind augustus starten met de trainingen.
De TC en JTC hebben hard gewerkt aan de teamopgaves voor de Nevobo en aan de teamindelingen, die een dezer dagen op onze site zullen worden gepubliceerd. Overigens zal zoals eerder gemeld op de website http://www.vvzaanstad.nl/zaanstad-d1-volgend-seizoen  Merkala Zaanstad dames-1 volgend seizoen in de eerste divisie uitkomen.

Sinds kort kan een vereniging voor haar teams bij de Nevobo een ‘hogere instroom in 3e divisie of promotieklasse’ aanvragen. Op basis van een puntenstelsel wordt dat al dan niet gehonoreerd.
VV Zaanstad heeft dat voor enkele teams aangevraagd.
Als dat gehonoreerd wordt heeft dat overigens wel invloed op het aantal scheidsrechters dat we moeten leveren. We zullen dat in goed overleg met de betrokken teams moeten gaan oplossen.

Trainers
Het vinden van geschikte trainers blijkt ieder jaar moeilijker te worden. En dat geldt niet alleen voor heren-1 en dames-1 waarvoor we momenteel nog op zoek zijn naar trainers. Daarom is het van belang om intern mogelijkheden te creëren om jezelf in het trainersvak te bekwamen, zodat je op termijn kan doorstromen binnen je vereniging.
In goed overleg gaan TC en JTC aan de slag om zo’n opleidingstraject op poten te zetten.

En verder…
Langzaam maar zeker worden de corona-maatregelen versoepeld; iedere binnensportvereniging ziet uit naar het moment dat we de zaal weer in mogen.
En natuurlijk, als wordt bepaald dat we bijvoorbeeld per 1 juni weer binnen mogen sporten, dan zijn we er als de kippen bij om Zaanlands West meteen in te huren, zodat iedereen een maand lang weer een balletje kan spelen.
Maar de realiteit zal waarschijnlijk zijn dat we niet eerder dan na de vakantieperiode aan de slag kunnen.
We gaan het zien. Namens het bestuur van VV Zaanstad een fijne zomer toegewenst!

Bert Sombroek