Nieuwe kansen voor VVZaanstad-talenten van 12-16 jaar

Er komen nieuwe kansen voor onze talenten om hun motoriek en hun fysiek te verbeteren via een trainingsprogramma dat wordt aangeboden door het Zaans Topsport Collectief (ZTC). Dat programma (dat uitging van 3 trainen per week) startte een jaar geleden voor de 8 verenigingen die bij het ZTC zijn aangesloten.
Helaas deden nog geen talenten van VVZaanstad mee. Voor onze talenten was 3x trainen te belastend. Nu heeft het ZTC ervoor gekozen een flexibel programma aan te bieden voor de talenten. Ze kunnen dan 1, 2 of 3 trainingen per week bij het ZTC afnemen. Maximaal kunnen ze wekelijks tweemaal een krachttraining volgen en een keer een motorische. Dit gaat vanaf het nieuwe seizoen van het ZTC starten, en waarschijnlijk start dat medio augustus.

Promotiefilmpje
Er is een promotiefilmpje, dat een stukje langer dan een minuut duurt. Die kun je bekijken via bijgevoegde link van Facebook: promo

Nieuwe wervingscampagne met open clinic op vrijdagmiddag 3 juli
Het ZTC streeft ernaar om 2 trainingsgroepen te realiseren in de leeftijd van 12-14 jaar en 1 groep voor 14-16 jaar. Nieuw geïnteresseerde talenten kunnen zich bij melden via Bert Sombroek, die de opgaven vervolgens aan organisator Kaper doorgeeft. Zij kunnen vervolgens deelnemen aan de open clinic die ZTC organiseert op vrijdag 3 juli van 17.00-18.00u (half uur kracht en half uur motorisch). ZTC wil dit gaan doen na de reguliere training van de huidige groep talenten van het ZTC (16.00-17.00u op het grasveld op Topsportcentrum de Koog), zodat de nieuwelingen ook de oude groep in actie kunnen zien.

Huidige groep talenten
De huidige groep bestaat uit 8 talenten die 3x per week kunnen trainen.
De huidige deelnemers geven allemaal aan sterker te zijn geworden dit jaar. Ook ervaren ze een goede ontwikkeling in de motoriek.

VVZaanstad vindt de nieuwe flexibele aanpak mooi
en roept alle talenten op hier serieus over na te denken. Geef aan dat je belangstelling hebt en meldt dat aan Bert Sombroek via mailto:a.sombroek5@upcmail.nl dan geven wij het door aan initiatiefnemer Kaper.

Andre Triep