Nieuwe gezichten van heren 1: Rueben Schoones

Heren 1 staat dit seizoen met een nieuwe samenstelling in het veld. De komende weken stellen we de nieuwe – maar soms al bekende – gezichten aan jullie voor. Vandaag geen onbekend gezicht: libero Rueben Schoones.

Zoals gezegd, de libero van dit seizoen is een bekend gezicht. Rueben Schoones volleybalt al 16 jaar bij Zaanstad, waar hij op zijn 11e begon met volleyballen. Het is zelfs zijn officiële rentree in heren 1! In seizoen 2010-2011 promoveerde hij van de B-league naar de A-league en het daaropvolgende seizoen was Rueben ook al libero op het hoogste niveau. Over dit seizoen zegt Rueben: “Ik verwacht dat dit seizoen ten eerste een leuk en gezellig seizoen wordt. De meeste jongens ken ik al langer en zie ik ook buiten het volleyballen om. Op trainingen is er naast hard werken, ook wel eens tijd voor een geintje. Erg belangrijk om het lang met elkaar vol te houden. Ten tweede denk ik dat Zaanstad dit jaar best de ‘play-offs’ als realistische doel mag stellen. We zijn als team hard aan het werk om dit te kunnen bewerkstelligen aanstaand jaar en ik heb er het volste vertrouwen in.”

Niet alleen in het veld zet Rueben zich in voor Zaanstad, ook daarbuiten draagt hij zijn steentje bij. Samen met de andere leden van de feestcommissie zorgt hij voor 2 feestjes per seizoen in de kantine en hij heeft een rol in de barcommissie. Vorig jaar maakte hij deel uit van de ‘sfeercommissie’, een commissie die de wedstrijden van heren 1 ook naast het veld zo leuk mogelijk probeert te maken. Jullie kennen hem dan ook misschien als omroeper. Van 8.00 tot 16.00 uur is het ‘Meester Rueben’, hij is dan namelijk gymmeester op een basisschool in Amsterdam West. Als er dan nog tijd over is, gaat Rueben lang en ver op vakantie of zoekt het dichterbij huis met een film. Daarnaast staat hij graag in keuken en is hij niet vies van een drankje in de (vrije) weekend of na de wedstrijden.

En natuurlijk stelden we Rueben ook de welbekende vraag: heb je er zin in? “Ik heb onwijs veel zin in het aankomende seizoen en vooral ook heel veel vertrouwen in het team en de staf. Er wordt hard gewerkt en getraind en ik ben erg blij dit jaar onderdeel te zijn van Zaanstad H1”