head1

Nieuwe gezichten van heren 1: Jannes van der Ham

Heren 1 staat dit seizoen met een nieuwe samenstelling in het veld. De komende weken stellen we de nieuwe – maar soms al bekende – gezichten aan jullie voor. Vandaag: passer-loper, midden en diagonaal: Jannes van der Ham.

De eredivisie is voor Jannes geen onbekende. Hij speelde eerder namelijk bij Inter Rijswijk, waar hij 3e, 2e en eredivisie speelde. Zijn volleybalcarrière begon bij Odin, tot en met de C-jeugd. Daarna maakte hij de overstap naar Croonenburg waar hij tot en met de 3e divisie actief bleef. Maar Jannes van der Ham kennen we natuurlijk ook van het beachvolleybal. Hij speelde afgelopen zomer het EK en won brons op de World Tour in Manavgat.

Jannes woont afwisselend in Uitgeest en Den Haag. Over zijn keuze om naar Zaanstad te komen zegt hij: ‘Dit kwam mooi uit in combinatie met studie. En vanaf mijn ouders in Uitgeest is Zaanstad goed te bereizen en de vele mensen die ik al kende maakten de keuze makkelijker.’ Jannes houdt van fietsen, korte en lange afstanden, dus gaat hij bij voorkeur op de fiets naar de training.

Naast het volleyballen studeert Jannes Civiele Techniek op de Haagse Hogeschool. Hij gaat stage lopen bij Sweco, waar hij zich bezig gaat houden met duurzaamheid en klimaat. Of Jannes zin heeft in dit seizoen? “Ja ontzettend veel! Dus komt allen kijken, zodat we mooie dingen kunnen laten zien!”

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU